A nőknek a jelentkezéshez általános iskolai végzettségre és angoltudásra van szükségük. A jelölteknek kétéves szerződés ajánlanak, amely később meghosszabbítható lesz.


Korábban mi is írtunk róla, hogy a hazai munkaerőhiány pótlása végett Indiából toboroznak kamionsofőrnek hazánkba, kb. 700 ezres fizetésért. Az egyik déli indiai állam, Karnátaka kormányzata teherautó-sofőröket toboroz Magyarországra egy állami migrációs központban.

A Budapesti Autósok Közössége már arról ír, hogy a toborzási folyamat már javában tart.

A 28 éves Deepali Parmar például pár hónap múlva már a magyar utakon fogja kamatoztatni tehetségét, egyike ugyanis azoknak a nőknek, akik egy indiai civil szervezet és a Baton Transport Hungary, a dán Baton Transport szállítmányozási cég leányvállalata segítségével teherautó-sofőrként dolgoznak majd Magyarországon.

Azután, hogy a nők tartózkodási engedélyt kapnak Magyarországon, akár családjukat is áthozhatják. Amennyiben a program sikeresnek bizonyul, a dán cég akár 800 indiai nőt is felvenne a következő öt évben.

A post shared by Janvikas (@janvikasjv)

Magyarországon régóta problémát jelent a teherautósofőr-hiány, a jelenség pedig már egész Európát érinti. Mivel a magasabb bérek miatt egyre több indiai sofőr veszi az irányt az öreg kontinens felé, hamarosan Indiában is sok fejtörést okozhatnak a hiányzó nehézgépjármű-vezetők.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!