Az oroszok képet is közöltek arról, hogy július 22-én, pénteken, Moszkvában Szergej Siskarjov, az orosz szövetség elnöke és Andrej Baleckij, a fehéroroszok főtitkára megállapodást írt alá a SEHA alelnökével, Borisz Szapozsnyikovval.

Kapcsolódó

A Barcával kezd, minden hazai meccsét megnyerné a Szeged kézicsapata

Juan Carlos Pastor vezetőedző bízik a tökéletes hazai szereplésben.

Ennek értelmében a szeptember 30-án kezdődő új szezonban a Csehovszkije Medvegyi, a CSZKA Moszkva, a Néva Szanktpetyerburg és a Permszkije Medvegyi, illetve a Meskov Breszt, az SZKA Minszk, a Gomel és a Maseka Mogiljev is indul a 2022-23-as idényben.

A pontos formát és a szabályokat még nem határozták meg, egyelőre úgy tűnik, a nyolc csapat külön keleti régióként indul. Azt nem tudni, hogy később a nyugati csapatokkal megharcolnak-e egy közös bajnoki címért.

A SEHA Liga 2011-ben alakult, eddig az északmacedón Vardar nyerte a legtöbb címet, ötöt, a Telekom Veszprém háromszor, az RK Zagreb pedig egyszer nyert.

Az idei sorozat a negyeddöntőknél jár, a Veszprém augusztus 14-én a szlovák Tatran Presov ellen játszik. Ezen kívül még Vardar-Nexe, Vojvodina-Zagreb és Eurofarm Pelister-Meskov Breszt meccseket rendeznek.

A Final Four mérkőzéseit szeptember 2-4. között Zadarban rendezik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!