Dúró Dóra a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva kezdeményezte, hogy kiskorúak ne láthassák a Magyar Nemzeti Múzeumban lévő tárlatot. Egy melegek idősotthonát bemutató fotósorozat miatt Csák János kulturális miniszter megállapította a törvénysértést.


Egy melegek idősotthonát bemutató fotósorozat miatt Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a Magyar Nemzeti Múzeumban látható Nemzetközi Sajtófotó Kiállítással szemben. Csák János kulturális miniszter megállapította a törvénysértést, így a továbbiakban 18 év alattiak nem látogathatják a tárlatot.

Hannah Reyes Morales Melegek idősotthona című fotósorozata egy Fülöp-szigeteki idősotthon lakóit ábrázolja, és a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás (World Press Photo) Facebook-oldalán meg lehet nézni a képeket:

A Magyar Nemzeti Múzeumban az alábbi képaláírás szerepel fotósorozatnál:

A zsűri indoklása szerint azért díjazták Morales fotóit, mert a képek alkalmasak a közösség bensőséges szeretetének, örömének és méltóságának ábrázolására. A kiállítás november 5-ig látható a Nemzeti Múzeumban.

Forrás: Telex, 444


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!