Az útszéli fűben megtalált két hónapos, zsemleszínű tacskót Ubinak nevezték el. A cuki kutyus szerető otthonra lelt a Magyar Közút veszprémi mérnökségen.


Két hónapos kiskutyát mentettek meg a Magyar Közút Zrt. veszprémi mérnökségének munkatársai, akik örökbe is fogadták az Ubi névre keresztelt tacskókölyköt.

Éppen egy éve, tavaly nyáron történt, hogy a Magyar Közút jászberényi munkatársai megtalálták az út mentén Emká kutyust, aki mostanra a közutasok nagy kedvencévé vált. Az újabb nyár újabb szerencsés kiskutyát sodort a közutasok útjába, ezúttal a veszprémi mérnökség egy brigádja bukkant az útszéli fűben a kis zsemleszínű, két hónapos tacskóra, Ubira. A kezdetben megszeppent kutyus ma már örömmel veti magát a közutasok ölébe új otthonában, a veszprémi mérnökségen – írja közleményében a Magyar Közút Zrt.

Mivel a környéken mindig sok illegális szemét található, ezért a munka végeztével felmérték és leellenőrizték a terepet – a fűben lapuló kis tacskó legnagyobb szerencséjére. A közutasok egy zsemleszínű mozgolódó „foltra” lettek figyelmesek. A szakemberek közösen magukhoz csalogatták, ami nem volt egyszerű, mert a kiskutya nagyon meg volt szeppenve, és mivel esett az eső, ázva-fázva menedéket keresett. Ám a közutasok nem hagyták magára, sikerült megfogniuk, majd a brigádszállító autóval a veszprémi mérnökség telephelyére vitték a tacskókölyköt, ahol megszárították.

A mérnökségen mindig volt kutya, legutóbbi kedvencüket idén februárban vesztették el. Ubit már kiépített kennel és gondos gazdik várták, a tacskó cserébe azonnal felforgatta a mérnökség életét. A Magyar Közút veszprémi munkatársainak első útja minden reggel hozzá vezet, Ubi pedig imádja a közutasok narancssárga munkaruháját, a mérnökségi dolgozók szerint olyan, mintha nem is ismerné fel őket civilben. A tacskó előszeretettel ugatja magát minden tükröződő felületen, jókedvű, okos és nyugodt kiskutya, csak néha rosszalkodik, ekkor Uborkának szólítják a közutasok, de persze sokáig nem lehet haragudni rá.

Valószínűleg tacskó, és talán valamilyen keverék is rejtőzik benne.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!