A Nashville Predators jégkorongcsapatának védője, Luke Prokop lett az első olyan aktív, NHL-szerződéssel rendelkező játékos, aki bejelentette, hogy meleg.

Kapcsolódó

Hősként halt meg a hokikapus, akit mellbe lőtt egy tűzijáték rakétája

Nem ökörködés miatt halt meg a kapus, megmentette egy terhes nő életét.

A 19 éves sportoló a közösségi oldalán tett nyilatkozatban mesélt erről.

"Elég nagy utat jártam be, hogy elérjem az életem ezen pontját, de nem is lehetnék boldogabb most, hogy meghoztam ezt a döntést. Fiatalkorom óta arról álmodoztam, hogy NHL-játékos lehessek, és úgy gondolom, hogy akkor lehet hiteles az életem, ha egész önmagamat a pályára viszem" - mondta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Luke Prokop (@lukeprokop_) által megosztott bejegyzés

Prokop eddig még nem játszott a Predators csapatában, de decemberben hároméves szerződést írt alá, miután a Nashville kiválasztotta őt a NHL 2020-as draftjának harmadik fordulójában.

A Nashville Predators büszke Luke-ra a bátorságáért, és a következő napokban, hetekben és években egyértelműen támogatni fogjuk

- írta közleményében a klub.

Az ESPN-nek hozzátette, reméli, hogy a coming out segíteni fogja hokikarrierjét.

"Egy éjszaka feküdtem az ágyban, éppen negyedik vagy ötödik alkalommal töröltem a telefonomról egy társkereső alkalmazást. Rendkívül csalódott voltam, mert nem lehettem önmagam. Akkor azt mondtam, ebből elég volt. Úgy akarok élni, ahogy szeretnék, és el akarom fogadni magam meleg emberként."

Júniusban a Las Vegas Raiders játékosa, Carl Nassib lett az első aktív NFL-játékos, aki bevallotta, a férfiakhoz vonzódik. Prokop elmondta, hogy ő már Nassib bejelentése előtt meghozta a döntését, de az amerikaifutball-játékos olyan pozitív reakciókat kapott a szurkolóktól és a csapattársaktól, hogy ez ösztönzőleg hatott rá.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!