Csütörtökön veszi át II. Erzsébet megbízottjától a Londonban pékként dolgozó Florin Morariu a kitüntetést, amit a 2017-es júniusi terrortámadásnál mutatott hősies viselkedésével érdemelt ki - írja a Maszol.ro. A merénylők egy furgonnal a London hídon az emberek közé hajtottak, majd megkéselték a járókelőket.

London, 2017. június 5. Nyomozók a londoni London Bridge közelében 2017. június 5-én. Június 3-án éjjel három merénylõ egy furgonnal gyalogosok közé hajtott a hídon, majd a közeli piac, a Borough Market környékén késsel támadt a járókelõkre. Hét ember életét vesztette, negyvennyolc megsebesült. (MTI/AP/Alastair Grant)

A londoni terroristák egy sokkal nagyobb teherautót akartak bérelni a gázoláshoz

Az egyik terrorista egy 7,5 tonnás teherautót akart bérelni, de nem tudott érte megfelelően fizetni.

Florin Morariu a közeli piac, a Borough Market környékének egyik pékségben dolgozott és szembeszállt az egyik, késsel hadonászó támadóval. Leütötte egy ládával a terroristát, majd odakiáltott az ugyancsak román munkatársának, hogy hozza ki a pékségből az asztal alatt tartott nagyméretű, kemény fakanalat

A román vendégmunkás a londoni Towerben harmadmagával kapja a "Queen's Commendation for Bravery" kitüntetést Sir Kenneth Olisától, a uralkodó londoni képviselőjétől.

Videón a londoni merénylők kivégzése

A rendőrök félelmet nem ismerve hatástalanították őket.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Neil Mumms


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!