Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

II. Erzsébet brit királynőnél február 6-ig fog állni a karácsonyfa.

A brit királyi család is megünnepli a karácsonyt, II. Erzsébet királynővel egyetemben a norfolki Sandringham kastélyban gyűlik össze a család, kivéve Harry herceget és Meghan Marklet, ők Amerikában ünnepelnek. Az elmúlt időben sokak által kritizált fiatal pár már hetekkel ezelőtt az Egyesült Államokba utazott, jelenleg épp Kanadában vannak.

Miközben Harry és Meghan Amerikában ünnepel, a Buckingham-palotában javában ünnepelnek, karácsonyi pompában díszeleg az épület, annak ellenére, hogy a brit királyi család nem itt tölti az ünnepeket.

Míg mások január 6-án, vízkereszt napján bontják le a karácsonyfát és teszik el a karácsonyi díszeket, addig a királynőnél ez kitart februárig, és ennek szomorú oka van.

II. Erzsébet királynő édesapja, VI. György király emlékére hagyja fent a díszítést egészen február 6-ig. Ez ugyanis apja halálának napja.

VI. György 1936-ban örökölte meg a trónt, miután bátyja, VIII. Eduárd lemondott az uralkodásról azért, hogy egy kétszer elvált amerikai nőt feleségül vehessen, ezt ugyanis az anglikán egyház nem engedte. VI. Györgynek két lánya született feleségétől, Elizabeth Bowes-Lyontól, Erzsébet és Margit. A második világháború alatt és után egészsége sokat romlott. Érelmeszesedése lett, majd tüdőrákkal küzdött. 1952. február 6-án reggel holtan találták a Sandringham House-ban lévő hálószobájában.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!