Már közel száz éve annak, hogy Magyarországon bemutatták az első hangosfilmet. Akkor vált teljessé a moziélmény, azóta pedig töretlenül szeretünk moziba járni, mert az ott töltött időben egy kicsit kiszakadhatunk a hétköznapi környezetünkből, más kalandjait élhetjük át ismeretlen tájakon, valamint a tökéletes látvány és hangzás mellett csakis a kiválasztott filmre koncentrálhatunk. A technika fejlődésével ideje azonban elfelejteni, hogy tökéletes filmélmény csak a moziban létezik: egyszerű praktikákkal akár a lakásban is ideális körülményeket és hangulatot teremthetünk.

Kapcsolódó

Bonyolult gépszörnyektől a modern projektorig - így vált egyszerűvé a filmvetítés

Egyetlen évszázad, tucatnyi, egyre egyszerűbben használható gépezet.

Egy hétvégi randihoz is kiváló ötlet lehet az otthoni mozizás. Feldobhatod a hangulatot néhány gyertyával, a kanapét színes, bársonyos párnákkal és pokróccal, hogy akár össze is bújhassatok a pároddal. De ha csak a haverokkal filmeznétek, ezek a kaják gyorsan elkészíthetőek, még rendelni sem kell. Sokan a popcorn miatt járnak moziba, de ezt pár perc alatt otthon is elkészítheted a mikróban, vagy a serpenyőben.

Mutatjuk a mi bevált receptünket

Vajas popcorn készítés házilag

Egy közepes méretű lábasba tesszük a vajat és a sót. Ha elolvadt a vaj, mehet bele a kukorica. Rá a fedő! 1-2 perc után elkezdenek pattogni a szemek. Célszerű időnként rázni a lábost, hogy alulra kerüljenek az egész szemek. Nem célszerű ilyenkor levenni a fedőt! Körülbelül 3-4 perc után már csend van a fazékban, ekkor levehetjük a tűzről, és áttölthetjük egy tálba a vajas popcornt.

Ha pedig inkább igazi gourmet falatkákkal próbálkoznál, itt van néhány egyszerű, de nagyon mutatós étel:

Baconbe tekert aszalt szilva

Két vagy három darabra vágjuk a baconszeleteket, mindegyikbe beletekerünk egy szem kimagozott aszalt szilvát. Átszúrjuk egy fogpiszkálóval. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10-15 percig sütjük és kész is a baconba tekert aszalt szilva.

Sajtos sertésszűzfalatok karamellizált hagymával

A sertésszüzet ujjnyi szeletekre vágjuk, és olívaolajon körbesütjük. Közben sózzuk és borsozzuk, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe szedjük őket, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 5 percre.

Míg a hús sül, addig kevés vajon megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát, amit egy evőkanál barna cukorral megszórunk. Lassú tűzön hagyjuk karamellizálódni. A húst kivesszük a sütőből, és megszórjuk a szeleteket reszelt sajttal, és visszatesszük még 5 percre, hogy ráolvadjon.

Addig pirítsunk bagett szeleteket, erre rakunk majd pár szelet sajtos sertésszűzfalatkát, és a tetejükre halmozzunk karamellizált hagymát.

Limonádé

Nemcsak a kajáról kell gondoskodni, persze egyszerűen is megoldható, ha az ember bevásárol egy szupermarketben, de helyette házilag készítsünk limonádét. A limonádék a maguk egyszerűségével is megállják a helyüket a frissítő nyári koktélok világában. Tehetünk bele gyümölcsszörpöt, vagy bodza-, esetleg rózsa-, vagy levendulaszörpöt is a különlegesebb ízélményért. Díszítésként használjunk jégkockát, mentalevelet, friss vagy fagyasztott gyümölcsöket, például epret, málnát, mangót, őszibarackot, vagy dinnyét.

Projektort elő

Ha a kaja megvan, akkor már csak az a kérdés, mit és min nézzétek. Ha nem vagy megelégedve tévéd képernyőjének méretével, vagy csak nagyobb szabadságra vágysz, akkor lecserélheted egy projektorra. Nem kell vagyonokat költened a lehető legszélesebb kijelzővel rendelkező televízióra, helyette szerezz be egy projektort, és kedvenc filmjeidet még nagyobb méretben kivetítve élvezheted.

Samsung The Freestyle

Már kapható Magyarországon is a Samsung The Freestyle nevű hordozható projektora, amit akár a lakáson kívül is felállíthatsz, így a nyári estéken még kertmozit is szervezhetsz a barátoknak. Fehér falra vagy vászonra sincs szükség, hiszen a The Freestyle már képes érzékelni az előtte lévő fal színárnyalatait és ennek megfelelően kalibrálja a képet. Sőt 2,7 méter távolságból hatalmas, 254 cm-es kép is kivetíthető a falra, de ha nincs ekkora helyünk 76 cm-es képátlóra is vetíthetünk. Egy kompakt projektorral új lehetőségeket fedezhetünk fel, például akár a plafonra is vetíthetünk, és a beépített okosfunkcióknak köszönhetően egy gombnyomással bármikor böngészhetjük a kedvenc streaming szolgáltatónk kínálatát.

Samsung

Akár a hétvégi kirándulásra vagy nyaralásra is magaddal is viheted, hiszen a súlyuk még csak az egy kilót sem éri el, így - ha már meguntad a kirándulást vagy a városnézést - a szálláson is levetítheted a kedvenc filmedet, és a nagy teljesítményű beépített hangszórónak köszönhetően gazdag, 360 fokos hangzásban lesz részed, bárhol is ülsz.

A fárasztó hétköznapok után szinte ki vagyunk éhezve a szórakozásra és a közös élményekre, a filmezés pedig kiváló alkalom a társas kapcsolataink ápolására is. Jólesik kibeszélni a látottakat. Kinek mit jelentett egy-egy jelenet, milyen érzéseket váltott ki belőle, mi a véleménye. Jólesik együtt nevetni a poénokon. Egyszóval legyünk bárhol, otthon a kanapén, a hétvégi házban, vagy egy hosszabb utazáson akár, igazi élmény lesz a közös időtöltés egy remek film társaságában.

Szponzorált tartalom

A cikk a Samsung támogatásával készült.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!