Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A router megfelelő elhelyezése a lakásban egy matematikai képlet vagy egy androidos alkalmazás segítségével!

Annak érdekében, hogy gyors és akadálymentes internetélményünk legyen a lakás nagyrészében, érdemes megkeresni azt a helyet, amely a wifi számára a legmegfelelőbb. Egy fiatal fizikus megtalálta azt a pontot, amely a lehető legjobb a wifi számára, alkalmazd te is az otthonodban ezt a módszert.

Jason Cole fizikus azt tanulmányozta, hogy a lakások, irodák építkezési stílusa mennyire befolyásolja a wifi hatékonyságát. Vagyis figyelembe vette, hogy milyen anyagokat használtak fel az építkezés során, mivel szigeteltek, hol helyezkednek el a nyílászárók.

Több lakás alaprajzát lerajzolva bizonyos visszatükröződési szögeket vett figyelembe az ideális wifi elhelyezési pont kiszámításához. Az alábbi videóban láthatjuk miként készültek a számítások.

A legideálisabb természetesen az lenne, ha a lakás közepén helyeznénk el a routert, és lehetőleg szembe az ajtóval, viszont sok esetben ez gyakorlati okokból teljességgel lehetetlen. Ugye senki nem akar egész nap egy wifit kerülgetni a lakás közepén?

Mivelhogy nem vagyunk fizikusok, és semmiképp nem fogjuk tudni kiszámolni a legideálisabb helyet magunktól, ezért érdemes egy androidos alkalmazást segítségül hívni.

A WiFi Solver FDTD néven futó alkalmazás elemzi az otthoni wifi jelet. Az ingyenesen letölthető programba csak a ház 1 pixel / 1 centi arányú alaprajzát kell betöltenünk, majd kiválasztanunk a router tervezett helyét és megadni az eszköz dobozáról leolvasható néhány fontos adatot. Pár másodperc, és megtudhatjuk, hogy az adott elhelyezés mennyire lenne optimális, és hogy hol mennyire erős a vezeték nélküli internetjel.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!