Az okostelefonok sokkal hatékonyabbá tették a mindennapi életünket, viszont a rengeteg jó tulajdonságuk mellett kell lennie hátránynak is. Ez nem más, mint a töltés. 5,13 milliárd ember tölti a telefonját csak a mai napon. Mi lenne, ha ezt az unalmas töltési folyamatot kicsit gyorsabbá tudnánk tenni?

A Bright Side összegyűjtött néhány tippet, amivel felgyorsíthatod a telefonod töltését.

1. Ne vacakolj a vezetéknélküli töltéssel

A vezetéknélküli töltés egy viszonylag új töltési módszer. Ha ilyen töltőt használsz, a töltési idő a kétszeresére is nőhet. A hagyományos töltők esetében az áram egyenesen a telefonba érkezik, míg a vezetéknélküli töltőknél rengeteg áram elvész hő formájában. Tehát a hagyományos töltő sokkal energiatakarékosabb, és időt is spórol.

2. Szerezz be egy gyorstöltőt

A gyors töltés során a telefon hirtelen feltöltődik egy bizonyos szintig, majd normál gyorsasággal töltődik tovább. Egy átlagos USB 2.0 töltő kapacitása 2,5 W, míg a györstöltőké 18 és 100 W között mozog. Minél magasabb a töltő teljesítménye, annál gyorsabb a töltés. A gyorstöltők azonban nem jók minden telefonhoz, csak azokhoz, amelyeknek a kialkítása lehetővé teszi a gyorstöltést.

3. Kapcsold be az energiatakarékos módot

Nekünk, embereknek úgy működik a szívünk, hogy nem tudatosan irányítjuk azt. Ez a helyzet a telefonokkal is. A háttérben többféle funkciót is ellátnak használat közben. Emiatt az energiatakarékos mód talán megspórol néhány percet a töltési időből. Minden telefonnak más és más energiatakarékos beállításai vannak. A lényeg az, hogy az energiatakarékos módban lecsökken például a képernyő fényereje, vagy az adathasználat, így több energia használható fel a töltésre.

4. Kezeld az alkalmazásokat és letöltéseket

Lehet, hogy vannak olyan alkalmazások, amik a háttérben futnak, és fogyasztják az energiát anélkül, hogy tudnál róla. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kényszerleállítást kell végezned minden alkalmazáson, mert az még több energiát vesz igénybe. Ehelyett nézd meg az akkumulátor beállításait, és nézd meg, mik azok az alkalmazások, amik a legtöbb energiát fogyasztják, és azokat zárd be. Jó ötlet leellenőrizni azt is, hogy mely alkalmazások töltenek le éppen frissítéseket, ami szintén sok energiát igényel.

5. Tisztítsd ki a töltőbemenetet

Gondoltál már arra, hogy belenézz a töltőbemenetbe? Rengeteg por és kosz gyűlik össze ezen a kis helyen az idő múlásával, és ez lehet az oka annak, hogy a telefonod nem töltődik olyan gyorsan, mint kellene. Kitisztíthatod sűrített levegővel, de egy fogpiszkáló is megteszi. Nem érdemes semmilyen túl helyes, vagy éles tárggyal próbálkozni, mivel az komoly károkat okozhat.

6. Ne hagyd, hogy a telefon felforrósodjon

Minden telefonban van egy beépített hőszabályzó rendszer. Ez akadályozza meg, hogy a telefon túlmelegedjen. Például, ha a napon hagyod, a telefon nagyon sok energiát fog felhasználni arra, hogy lehűtse magát, így sokkal lassabban töltődik. Érdemes tehát árnyékos, hűvös helyen tölteni, és nem használni a töltés ideje alatt.

7. Szerezz egy új akkumulátort

Az akkumulátorok kapacitása idővel csökken. Ha a telefonod a fent leírt lépések után is lassan tölt, ideje lecserélni az akkumulátort. Egyes telefonokon le is ellenőrizheted annak állapotát. Ha a tiéden nincs, akkor több olyan alkalmazást is találsz, ami képes erre. Egyes esetekben elég az akkumulátort kicserélni, viszont a mai, modern telefonoknak nincs kivehető akkumulátora, szóval a lassú töltődés a telefon életének a végét is jelentheti.

A te telefonod mennyi ideig töltődik? Ismersz más módszert is, amivel gyorsabbá lehet tenni ezt a folyamatot?

Mi a véleményed?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!