Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Függetlenül attól, mennyire aktív és helyes életmódot folytatsz, megtörténhet, hogy időnként fájdalmat érzel a tested különböző pontjain. Szerencsére léteznek hatékony módszerek, amelyekkel különösebb erőfeszítés nélkül megszabadulhatsz a fájdalomtól.

Íme, hogy szabadulhatsz meg a fájdalomtól a tested bármilyen pontjában alig néhány perc alatt:

Nyakfájás

Ülj egyenesen egy széken, és hajtsd a fejedet az egyik oldalra, úgy, hogy a füled elérje a válladat. Maradj ebben a pozícióban 30 másodpercig, majd lassan térj vissza a kiindulási pozícióba, és ismételd meg a gyakorlatot a másik oldalon is.

Vállfájás

Húzd fel a vállaidat a lehető legközelebb a füleidhez, és tartsd vissza a lélegzetedet 2-3 másodpercig. Kilégzéskor engedd le a vállaidat. Ezt a mozdulatot ismételd meg tízszer.

Fájdalom a hát felső részében

Ahhoz, hogy ettől a fájdalomtól megszabadulj, fond össze a karodat, és érintsd meg a vállaidat, mintha átölelnéd saját magadat. Ebben a pozícióban tartsd vissza a lélegzetedet 30 másodpercig, majd lassan engedd ki a levegőt.

Fájdalom a hát alsó részében

Enyhébb fájdalmak esetén, ülj egyenesen egy széken, és húzd fel az egyik térdedet a mellkasodhoz. Hajolj közelebb a felső testeddel a térdedhez, és és maradj ebben a helyzetben 30 másodpercig. Ezután fokozatosan engedd le a lábadat, majd ismételd meg a gyakorlatot a másik oldalon is.

Fájdalom a kéz ízületeiben

Szorítsd ökölbe a kezed, és emeld magad elé. Ezután végezz körkörös mozdulatokat minden irányban. Ismételd meg a mozdulatsort tízszer.

Csípőfájdalom

A csípőfájdalom enyhítéséhez ülj egyenesen egy támlás szék szélére. Ezután óvatosan fordítsd el a felsőtestedet jobbra vagy balra, és az ellenkező oldalon nyújtsd hátra a lábadat. Tehát amikor jobbra fordulsz, a bal lábadat kell kinyújtanod. A másik lábadat tartsd derékszögben, és fordítsd vissza a felsőtestedet a kiindulási helyzetbe, hogy jobban megdolgoztasd a csípődet. Maradj ebben a pozícióban 30 másodpercig, majd lassan térj vissza az eredeti helyzetbe. Ismételd meg a gyakorlatot a másik oldalon is.

Fájdalom a farizomban

Ülj egyenesen egy széken, és a bal lábadat tartsd derékszögben. Hajlítsd be a jobb lábadat a bal felett, és óvatosan fordítsd el a felsőtestedet is, amíg feszültséget nem érzel a fenék izmaiban. Maradj ebben a pozícióban 30 másodpercig, majd ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is.

Térdfájás

Ülj egyenesen egy széken, majd állj fel egyetlen mozdulatból. Ezután lassan ülj vissza a székre. Ismételd meg a mozdulatsort tízszer.

Fájdalom a lábfejben

Helyezd az egyik lábfejedet a másikhoz kicsivel a sarkad mögött. Szorítsd össze a lábujjaidat 30 másodpercig, majd lassan, óvatosan engedd ki őket. Végezd el a gyakorlatot mindkét lábfejeddel.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!