Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Szerdán jelentette be Harry herceg és Meghan Markle, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepétől. A pár azt is bejelentette, hogy pénzügyileg függetlenné szeretnének válni, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik majd.

A döntésük sokként érte a világot, beleértve a brit királyi család tagjait, akiket előzetesen nem értesítettek a döntésükről. Harry bátyja, Vilmos herceg sem értesült a pár döntéséről, és ez azért meglepő mert egykor nagyon szoros kapcsolatot ápoltak egymással, ám mióta Harry elvette az amerikai ex-színésznőt, kapcsolatuk megromlott.

A királyi család egyik ismerőse szerint Vilmos herceg igencsak megsértődött öccse döntésén, de leginkább az bántotta, hogy nem avatta be előzetesen a terveibe. Úgy tűnik a testvérek útjai egyre inkább szétválnak. A köztük lévő nézeteltérésről maga Harry beszélt tavaly, egy interjúban.

"Szomorú, mert, amikor fiatalok voltak Vilmos lett volna az első ember, akit Harry beavatott volna egy ilyen nagy döntés részleteibe." - mondta a bennfentes.

"Vilmos nagyon megbántódott, ugyanakkor neki is megvan a családja, most megpróbál rájuk koncentrálni és előrenézni az életben." - tette hozzá.

Harry és Meghan egyértelművé tette, hogy nem szakítja meg a kapcsolatot a királyi családdal, továbbra is teljes mértékben eleget tesznek az uralkodóval, a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösséggel és az általuk patronált társadalmi szervezetekkel szembeni kötelezettségeiknek.

Az utóbbi hónapokban már voltak jelei annak, hogy Harry és amerikai felesége a saját útját kívánja járni. A Buckingham-palota - a királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala - decemberben bejelentette, hogy a hercegi pár a kisgyermekkel együtt "hosszabb időre" elvonul, Meghan édesanyjával tölti a karácsonyi ünnepeket, és csak az új évben tér haza.

Az udvar azt nem közölte, hogy hova utaztak, de azóta kiderült, hogy Harry, Meghan és Archie több hétig Kanadában volt, és Meghan hercegnő édesanyja is odautazott Los Angelesből.

Harry és Meghan mindemellett megelégelte a folyamatos sajtófigyelmet is, és a herceg ősszel több lap ellen jogi eljárást indított, azon a címen, hogy rendszeresen hamis, lejárató történeteket tesznek közzé Meghanról.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!