A főváros vezetése bemutatta a látványterveket, de Karácsony Gergely szerint a budapestiek kezében van a döntés.


A főváros vezetése és a tervezők hétfőn mutattak be arról egy látványtervet, hogy nézne ki a Lánchíd környéke, ha autómentes maradna a híd. Az enbudapestem.hu oldalon megjelent erről egy részletesebb bemutató és néhány látványterv is.

A döntést budapesti lakosok hozhatják meg a Karácsony Gergely főpolgármester által elindított Lakógyűlés szavazási oldalon.

A Clark Ádám tér, a József Attila utca, a Széchenyi tér látványterveit Erő Zoltán főépítésszel és Grabner Balázs tájépítésszel, a Korzó Tervezési Stúdió vezető tervezőjével mutatta be a főpolgármester. A képeken az látható, hogy a hídra felvezető utakat mindkét oldalon kétsávosra szűkítenék, a Széchenyi tér nagy részét pedig korzóvá és parkká alakítanák.

A Telex cikke emlékezetett rá, hogy a bemutatott tervek már 2015 óta megvannak, de a Lánchíd autómentesítéséhez még nincs közösségi jóváhagyás.

Ha lesz is jóváhagyás, pénz nincs, és az is bizonytalan, hogy lesz-e pénz mindezek megvalósítására, ráadásul a terület jelentős része ráadásul nem is a fővárosi önkormányzat, hanem az állam tulajdona.

A tervekről Karácsony Gergely is írt a Facebook-oldalán.

– emelte ki közösségi oldalán a főpolgármester.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!