Mit tudhat, amitől ömlenek rá a szerepek? Majdnem minden film, amiben szerepel blockbuster lesz. Most bemutatjuk élete fontosabb szerepeit.

A most 43 éves színész a Hollywoodba vezető lépcső minden fokát végigjárta. Volt sorozatokban szépfiú, volt vicces mellékszereplő több produkcióban, mire megcsinálta a szerencséjét a Városfejlesztési osztállyal, ahonnan egyenes út vezetett Űrlord szerepéig. Most végigmegyünk Chris legjobb és legérdekesebb szerepein.

Betörni Hollywoodba:

Chris karrierje kezdetén szolid mellékszereplő-alapanyag volt. Láthattuk őt az Everwood című Treat Williams sorozat minden részében, egy-egy Narancsvidék epizódban, vagy a blockbusternek szánt Wantedben James McAvoy „legjobb” barátjaként. Később is kapott az alkalmon, hogy Brad Pitt mellett játsszon a Moneyballban.

Itt egy imádnivaló, pufók, vicces, felnőtt testben élő gyermeki karaktert hozott, akit mindenki rögtön megszeretett. Andy szerepe kedvéért még el is hízott.

Amit érdemes megnézni:

Később jött az első nagy áttörése, ugyan csak mellékszereplő volt, de szerepelt az Oscar díjas Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajszában. Mivel itt tengerészgyalogost játszott, elkezdett edzeni és megszabadult Andy súlyfeleslegétől, így könnyebben meg tudta szerezni azt a szerepet, amely újradefiniálta a karrierjét és kilőtte őt Hollywood legnagyobb nevei közé.

Ez volt az a Marvel film, amit már a premier előtt temettek 2014-ben, mindenki azt hitte, bukás lesz, de a végére az MCU egyik legnagyobb sikere lett. Ezt a lovat olyan jól megülte, hogy kézhezkapta a Jurassic World Owen Gradyjének szerepét.

Amikor még reménykedtünk:

Az első Jurassic World hatalmasat szólt a pénztáraknál, és ez Pratt nevét be is betonozta a blockbuster-filmek főszereplőjének. Hozzáteszem, hogy a Jurassic World első része, köszönhetően a nosztalgia faktornak, még engem is behúzott. Pedig

Jó időben ült fel a nosztalgiavonatra, ami a Star Wars – Az ébredő erő után indult. Ugyan Pratt teljesen feledhető volt a szerepében, elég sok mém született a raptor szelídítésből.

Ami kihagyható:

Ezután következett két teljesen felesleges film Pratt karrierjében. 2016-ban szerepet kapott, a Jennifer Lawrence nevével fémjelzett Az utazókban és a sztárokkal teletömött Antoine Fuqua által rendezett A hét mesterlövészben. Egyik szerep sem állt jól neki. Hiába volt akkoriban Jennifer Lawrence és ő is a karrierje csúcsán, valahogy Az utazók nem mozgatta meg az embereket, ami köszönhető annak, hogy alapvetően rossz volt az egész forgatókönyv.

nem durrant akkorát, mint amit ettől a két névtől várna az ember. A Fuqua-western pedig az érdektelenség tengerébe fulladt bele. Ennek nem is volt nagy költségvetése és az emberek is úgy álltak hozzá, hogy ha ott az eredeti, minek nézze meg ezt?

Szerencsére újra jött Űrlord szerepe, ami megmentette Chris renoméját. A galaxis őrzői második része és a Bosszúállók: Végtelen háború nagyot robbant. Mondjuk egyik se kizárólag neki köszönhető, de maradjunk annyiban, hogy azért Űrlord is jelen volt.

Ami teljesen kiábrándító lett:

A bevételi számok alapján egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, de a Jurassic World második és harmadik részénél feleslegesebb filmet nagyon régen nem láttam. A második rész próbálkozott legalább azzal, hogy horror-elemeket olt egy 12-es, dínókról szóló filmbe, de harmadiknak nincs kifogása. Nem csak a Jurassic Park múltidézésére építve próbáltak valami újat eladni, hanem

A nosztalgiafaktor a csúcson volt, amikor Sam Neil találkozott Chris Prattel, majd együtt elmondták a gyenge forgatókönyv béna beszólásait és vége lett a filmnek.

Gyerekeknek szeretettel:

Amit nem lehet elvenni Christől, hogy a blockbusterek követték a gyerekfilmek világába, mind A Lego-film, mind a Super Mario Bros.: A film hatalmas közönségsikert aratott, előbbi még kritikusok által is elismerést kapott. Nem csoda hát, hogy már be is rendeltek egy újabb animációt a szülők kínzása érdekében, várhatóan 2024-ben jön a Garfield, amiben Chris adja mindenki kedvenc narancssárga macsekjának a szinkronhangját. Ha Legoból és a Marioból indulunk ki, már most elkönyvelhető a film sikere.

Van még esély még jó filmekre?

Egyértelműen, hiszen Chris még fiatal, fitt és tele van film-projektekkel, noha volt több magánéleti botránya és a közéletben már sokszor megpróbálták „törölni”, eddig sikertelenül. Sokszor megfordult a streaming filmek és sorozatok világában, tehát ott is találkozhatunk majd a nevével. A Garfielden kívül még két filmje van tervben. Az The Electric State egy, még bemutató nélküli Anthony Russo és Joe Russo-film.

Azért a Brian Cox, Stanley Tucci, Chris Pratt, Giancarlo Esposito, Millie Bobby Brown, Ke Huy Quan, Billy Bob Thorton és Anthony Mackie nevével fémjelezett produkcióval illene már elérni, hogy legalább nézhető legyen a film. A másik Pratt-mozi, ami szintén még bemutató dátum nélküli, az a Michelle MacLaren rendezőnő filmje, a Cowboy Ninja Viking. Már a címéből adódóan felkapja az ember a fejét, de a története is hasonlóan szórakoztató: egy kormányprogram megpróbálja a tökéletes katonát létrehozni, a cowboyok, a nindzsák és a vikingek legjobb tulajdonságaival felszerelve. Aki egy kis B filmes hangulatra vágyik, az biztos nem fog csalódni.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!