Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A töltött paprika elengedhetetlen része a hagyományos konyhának.

Most megmutatunk két különböző receptet, ugyanolyan finom végeredménnyel.

A csirkehúsos töltött paprika

Hozzávalók:

Egy csirke (amelyből szükség lesz a hátára, szárnyaira, nyakára, fejére és a mellcsontjaira, a paprika megtöltésére pedig a csirkemellre), répa, petrezselyem, zeller, hagyma, paprika zellerlevél, só és bors.

Így készítsük el:

Forrázd le a húst majd tedd fel főni a zöldségekkel együtt, alacsony tűzön. Időközben vágj fel egy hagymát, majd olajban pergeld meg, ezután daráld le. Miután kivetted a darálóból tedd vissza abba az edénybe, amelyikből kivetted majd add hozzá a csirkemellet, sót, borsot, petrezselymet és főtt házi tésztát. Keverd össze az egészet, majd töltsd meg vele az előre kimagolt paprikákat.

Helyezd a paprikákat a levesbe és hagyd főni alacsony tűzön. Amikor a paprikák feljönnek a leves tetejére, akkor kész is. Főtt répát lehet hozzáadni.

Ha diétázol, készíts levest csupán zöldségekből, és töltsd meg a paprikát a következőképpen: darálj le egy hagymát, vágj fel kockára egy paprikát, reszelj le két répát és olajban pergeld meg.

Adj hozzá sót, borsot és lereszelt paradicsomot is. Hagyd főni és végül tegyél hozzá édes paprikát, petrezselymet, kaprot és rizst. Töltsd meg a paprikákat ezzel a masszával, tedd a levesbe, majd adj hozzá paradicsomlevet.

Jó étvágyat!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!