A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki Óbudán egy elhagyott épületben olyan súlyosan bántalmazott egy nőt, hogy belehalt a sérüléseibe.


Egy kertész szombat délután füvet nyírt Óbudán az egyik Ladik utcai ingatlannál. Az ott lévő elhagyott épületben egy női holttestet talált, majd szólt a telek tulajdonosának és értesítették a rendőrséget.

A BRFK nyomozói az eljárás során azonosították a 18 éves áldozatot, és a szemle során beszerzett adatok, valamint a szakértői vélemények beszerzését követően a halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást átminősítették emberölés bűntettére. A nyomozás során azt is megállapították, hogy a fiatal nő halála 10-12 nappal a megtalálása előtt következett be.

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei szeptember 24-én, még a holttest megtalálása előtt igazoltattak egy férfit, aki a rendőröknek hamis adatokat diktált be, ezért előállították. A kapitányságon kiderült, hogy a férfi ellen a Tatabányai Járásbíróság lopás és magánlaksértés miatt már elfogatóparancsot adott ki, ezért átszállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Közben kiderült, hogy az emberöléssel gyanúsítható férfi azonos azzal, akit szeptember 24-én igazoltattak Angyalföldön. A BRFK nyomozói Sz. Tamást emberölés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!