Az eddigi üzemeltető, azaz a Csepel-Nextbike konzorcium nyerte a Mol Bubi következő öt évre szóló üzemeltetési pályázatát - írja a Telex.

Az elektronikus tenderfigyelő alapján 1,798 milliárd forintért fogja biztosítani a szolgáltatást a Csepel-Nextbike. A pályázaton indult a dán Donkey Republic is, de az ő ajánlatuk nem került elbírálásra.

A szerződés szerint az újabb, ötéves üzemeltetési ciklus alatt a győztesnek 1200 fős kerékpár flottát kell biztosítania és üzemeltetnie, valamint a jelenlegi 158 darab gyűjtőállomáson legalább 2000 darab kerékpár elhelyezését kell lehetővé tennie.

Az új kerékpárok már könnyebbek lesznek, a korábbi Bubi-biciklik 24-26 kilós súlya helyett 21,4 kilóra csökkentek. A Telex kiszúrta, hogy a nextbike egyik vezetője linkedin-bejegyzésben azt is megosztotta, hogyan fog kinézni az új modell.

hirdetés

Ahogy arról korábban írtunk, november 29-én ideiglenesen leáll a MOL Bubi közbringarendszer: tavaszig eltűnnek Budapest utcáiról a zöld biciklik.

A BKK lapunknak elmondta, erre azért volt szükség, mert a téli időszakban "az átlagoshoz képest 90 százalékkal alacsonyabb a kerékpárok kihasználtsága", és a hosszabbítás költségei "irreálisan nagy kiadásokkal terhelték volna a BKK egyébként is megtépázott költségvetését, amely a koronavírusnak köszönhetően megközelítőleg 30 milliárd forintos hiányt mutat".


hirdetés