77 milliárdos csalással vádolják, életét az elmúlt években a tárgyalásokra készülés töltötte ki. Szerinte ügyéhez és megvádolásához a politikának is köze volt.


A Blikknek adott interjút Tarsoly Csaba, a 77 milliárdos csalással vádolt volt Quaestor-vezér. Nyolc év után rövidesen véget érhet a tárgyalássorozat, amelynek során a múlt héten tartották a csaknem hétórás védőbeszédet. A 2016-ban indult maratoni hosszúságú per során 347 tárgyalási napot tartottak a Fővárosi Törvényszéken.

Tarsoly elmondta, hogy volt esély az ügyfelek kötvénybefektetésének teljes megtérülésére, mivel a cég ingatlanjainak értéke, beleértve a Győri ETO komplexumát, bőven fedezte volna a veszteségeket. Ehelyett a felszámolók elkótyavetyélték a lefoglalt ingatlanokat és beruházásokat, közismert vállalkozók és cégeik pedig jól jártak ezek felvásárlásával. „Sajnálatos, hogy mindezt nem vizsgálta ki a vádhatóság” – mondta Tarsoly, aki először szólalt meg a nyolc éve tartó büntetőtárgyalás legvégén, a védőbeszédet követően.

„A tárgyalás során mindent megtettem az igazam bizonyítása érdekében. Több mint ezer észrevételt tettem” – mondta, hozzátéve, hogy a február 20-i vádirat módosítása elmaradt, ami alapvetően kihat a védekezésére.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!