Novák Katalin és Karácsony Gergely is megemlékezett az elhunyt volt köztársasági elnökről.


Meghalt Sólyom László, volt köztársasági elnök. Sólyom László "óriási erővel, tevékenyen és derűvel viselt hosszú betegség után" hunyt el - írta a volt köztársasági elnök titkársága.

A politikusról Orbán Viktor a közösségi oldalán így emlékezett meg:

Novák Katalin köztársasági elnök is egy közös fotóval búcsúzott:

Gyurcsány Ferenc egy hosszabb posztban azt írta:

"Elment Sólyom László elnök úr. Tudós-politikus volt, a saját igazában megingathatatlan, az új Magyarország teoretikus szerkesztője, az általa is szabott közjogi keretben később államelnöke. Makacs állhatatossága őrizte a Köztársaságot. Vitáink nem tépázták meg, legfeljebb árnyalták tekintélyét. Középen hitte és látta magát a bomlasztó küzdelemben, volt, amikor tényleg ott is állt. Épített, de volt hogy hagyta, hadd málljon. Nyugasztalja az Ég!"

Karácsony Gergely is hosszan méltatta a volt elnököt:

"Meghalt Sólyom László. A rendszerváltás, vagy ahogyan ő mondta, a jogállami forradalom utolsó közjogi méltósága is itt hagyott minket. A politika harcosai közül kevesen érezték sajátjuknak, ami nem is csoda, hiszen a hajlíthatatlan személyiség és a hajthatatlan erkölcsi meggyőződés a mindennapi közéleti küzdelmekben részt vevők számára sokszor arisztokratikus kívülállásnak látszik".

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!