Az ellenzéki képviselő azt mondta, lemond a mentelmi a jogáról.


Igazoltatták a rendőrök a Karmelita kolostor előtt a Momentum frakciótagjaival együtt kordonbontással tiltakozó Hadházy Ákos képviselőt, majd eljárást indítottak ellene - írja tudósításában a 444.hu.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, az ellenzéki politikusok szerda reggel megint elbontották a Karmelita kolostor előtti kordont. A Hadházy Ákossal kiegészült momentumosok azért akarták felszabadítani a teret, hogy az újságírók kérdezni tudjanak a kormányülésre érkező kormánypárti politikusoktól.

Később Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azonban azt mondta, hogy „mára nem volt tervezve kormányülés, ellenben miniszterhelyettesi értekezlet volt, és rendben lezajlott”.

A 444.hu beszámolója szerint az

Az ellenzéki képviselő a rendőrökkel is közölte, hogy ezt jogtalannak tartja, a törvényt szerinte nem sértették meg, és ő amúgy is hivatalos személyként van jelen. Hadházy szerint nem ők sértettek törvényt, hanem az évi sok milliárdból propagandagépezetet fenntartó kormány.

A 444.hu cikkében emlékeztet, hogy a politikusnak mentelmi joga van. Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy csak az Országgyűlés előzetes hozzájárulásával lehet ellene szabálysértési eljárást indítani. Ez alól kivétel, ha ő maga mond le a mentelmi jogáról.

Hadházy a lapnak azt mondta, hogy


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!