A fideszes uniós biztos bekapcsolt mikrofon mellett „hülyézett”, Roberta Metsola ennek tisztázására kérte.


Roberta Metsola, az Európai Parlament (EP) elnöke hétfőn levelet írt Várhelyi Olivérnek, amelyben tolmácsolja a képviselő-testület aggodalmát a február 14-i plenáris ülésen történt „sajnálatos incidenssel” kapcsolatban – közölte az elnök szóvivője a Népszavával.

A politikus a levélben aláhúzza az uniós intézmények közötti kölcsönös tisztelet fontosságát, és kéri a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős magyar biztost, hogy válaszoljon a felvetéseire.

Várhelyi, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa február 14-én válaszolt EP-képviselők kérdéseire, majd egy ponton bekapcsolt mikrofon mellett magyarul azt kérdezte: „Hány hülye van még?”

Az eset után kiadott közleményében azt írta, félreértették, és csak egy magánbeszélgetésben hülyézett, ugyanakkor azt mondta: őszintén sajnálja a félreértést.

Az eset után a Demokratikus Koalíció és az Orbán Viktorral gyakran élesen szembenálló Guy Verhofstad is Várhelyi Olivér távozását követelte.

Annak ellenére, hogy a politikus félreértésről beszélt, az Európai Parlament elnöke mégis felkérte a képviselő-testület illetékes szolgálatait, hogy vizsgálják meg, pontosan mi történt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!