A polgári napilapban a kínai elnök főleg a 75 éves kínai-magyar kapcsolatot ünnepli, és igyekszik tippet adni arra nézvést, hogyan lehetne magasabb szintre emelni az együttműködést.


Különleges vendégszerző tollából jelent meg véleménycikk a Magyar Nemzetben. Az öndefiníciója szerint polgári napilap Hszi Csin-pingnek adott lehetőséget, hogy a lap hasábjain jelentesse meg gondolatait a kínai-magyar együttműködésről. Az apropó a kínai elnök háromnapos magyarországi látogatása.

A teljes cikk nagy része kicsit hasonlít arra, mintha valaki megkérte volna a mesterséges intelligenciát arra, hogy írjon egy elképzelt köszöntőbeszédet a kínai elnök budapesti látogatásáról. A szöveg jelentős része udvariassági formulákat és a kötelező magyar tudósok, zenészek és feltalálók felsorolását tartalmazza. Hszi Csin-ping (illetve szövegírója) nem felejti el minden bekezdésben megemlíteni, hogy a kínai-magyar kapcsolatok idén éppen 75 évesek (azaz egyidősek a kommunista Kína megalakulásával), és hogy a két ország együttműködése a „kölcsönösségre” alapul.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!