12 év börtönre ítéltek egy alaszkai fogorvost, aki hoverboardon állva húzta ki egyik páciense fogát, írja a CNN.

Nem ez volt a 35 éves egykori fogorvos bűne, amiért a megítélt 20-ból csak 8 év felfüggesztett kapott: Seth Lookhartot összesen 46 vádpontban találták bűnösnek még januárban, többek között csalásért, illegális fogorvosi működésért és veszélyeztetésért.

Lookhart a mostani ítélethirdetés után egy előre megírt nyilatkozatban kért elnézést tetteiért. A férfi ebben elmondta, hogy megváltozott, és kérte az ítélet felülvizsgálatát.

A tárgyalás korai szakaszában éppen a doktor saját fotói és videói voltak sok esetben a legsúlyosabb bizonyítékok. Ezeken jól látszott, hogy milyen vakmerő dolgokat hajtott végre a rendelőben, miközben a betegek benyugtatózva vagy altatásban feküdtek a fogorvosi székben.

Ezek közül az egyik legismertebb, ahogy egy hoverboardon egyensúlyozva húzza ki egyik betege fogát, majd a sikeres foghúzás után elgurul a folyosón, és az égbe dobja a kesztyűit. Lookhart a megdöbbentő jelentről videót készített, és a felvételt több ismerősének is elküldte.

hirdetés

Ennél sokkal súlyosabb dolgok is kötődnek a kontár fogorvos nevéhez: az őt alkalmazó magáncéget rendszeresen meglopta, többször is olyan beavatkozást hajtott végre, amihez nem volt meg a megfelelő szakképesítése, ráadásul még sikkasztással is megvádolták.

A januári tárgyaláson akadt olyan beteg, akinek rossz fogát húzta ki altatásban a botcsinálta doktor.

Seth Lookhart december 7-én kezdi meg a büntetése letöltését. Az ügyészek azt kérik a bíróságtól, hogy a férfit kötelezze összesen 2 millió dollár megfizetésére is, amit különböző jogcímeken tüntetett el apránként az alaszkai egészségügyi rendszerből.


hirdetés