Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és napközben is erősen felhős illetve borult idő várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kora délelőttig elsősorban északkeleten és az Alpokalján, majd a középső országrészben fordulhat elő helyenként eső, havas eső, havazás.

Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén térségében helyenként viharossá fokozódik.

Hétfőre Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a széllökések miatt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

hirdetés

Este észak felől csökken a felhőzet, de a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön reggelig borult marad az ég. A Duna-Tisza közén és a Dél-Dunántúlon néhol hózápor, este havas eső zápor is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Kedd reggelre északon kitisztul az ég, még délnyugaton eshet kevés hó - írja az Időkép. Később a napos időszakok mellett a megnövekvő gomolyfelhőkből az északnyugati, északi megyékben alakul ki elszórtan futó hózápor. Marad a szeles idő, az északkeleti szél az ország délkeleti felén lehet erős. Hajnalban -8, +1, napközben 5-10 fok várható.

Szerdán alig lesz felhő felettünk, csapadék nem várható. Északon mérséklődik a légmozgás, de a legtöbb helyen még élénk, erős marad az északkeleti szél. Fagyosan indul a nap, az északi völgyekben -9, -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet, délután pedig 6-10 fok várható.

Csütörtök sem fog esni, napos időben lesz részünk, néhol északon, északnyugaton élénkülhet fel a déli szél. Hajnalban sokfelé fog fagyni, de szép lassan melegszik az idő, napközben 9-13 fok várható.


hirdetés