Hasznos interaktív térképet készített közösen az International SOS és a Control Risks nevű szervezet: a színes grafikáról könnyedén leolvasható, hogy melyik ország mennyire biztonságos, ha valaki éppen utazni szeretne.

A két intézet az országokat öt osztályba sorolta be, amelyet a térképen a világoskéktől a sárgán át a sötétbordóig jelöl – az első az elhanyagolható, az utóbbi az extrém kockázatot jelöli. A besoroláskor olyan tényezőket vizsgáltak, mint a

politikai stabilitás, terrorveszély, háborús kockázatok, társadalmi elégedetlenség, etnikai konfliktusok, erőszakos és kisebb súlyú bűncselekmények előfordulása.

cats

Ahol az utazók kockázati környezetét ez jelentősen befolyásolja, ott a közlekedési infrastruktúra erősségét, a sztrájkveszélyt, a biztonsági és készenléti egységek hatékonyságát, valamint a természeti katasztrófák elfordulásának esélyét is figyelembe vették. A térkép szerint a legbiztonságosabbnak négy észak-európai ország – Izland, Norvégia, Finnország és Dánia –, valamint Svájc számít, míg a legveszélyesebb országok legtöbbje Afrikában található.

A két szervezet megvizsgálta a világ országait az egészségügyi kockázatok és a közutak biztonsága alapján is. Ezek a térképek ide kattintva a "medical" és a "road safety" füleken található.

via Origo



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!