Évtizedek óta nem volt ilyen extrém téli időjárás az országban, van ahol -45 fokig süllyed a hőmérséklet. Videókon mutatjuk meg az ítéletidőt.


Ahogy azt mi is megírtuk, brutális hóvihar csapott le az Egyesült Államokra közvetlenül az ünnepek előtt.

Évtizedek óta nem volt példa ilyen extrém téli időjárásra, amit egy szokatlan erős sarki légtömeg okozott. Szerdán érte el az országot északnyugat felől, de péntekre már az USA egész területén tapasztalják.

A nemzeti meteorológiai szolgálat úgynevezett "bomba-ciklonra" adott ki figyelmeztetést, ami azt jelenti, hogy a hőmérséklet rendkívül gyorsan zuhan, viharos körülmények között.

Pénteken napközben a legdélebbi államokban sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Csütörtök este a térképes adatok már azt mutatták, hogy a középnyugati államokban jóval mínusz 20 fok alatt volt a hőmérséklet, egyes helyeken mínusz 30 fok volt.

A CNN szerint több ezer háztartás maradt áram nélkül közvetlenül az ünnepek előtt.

Több ezer repülőjáratot töröltek, rengeteg út járhatatlan. A Twitterre feltöltött videók alapján alig lehet látni valamit a havazástól.

Körülbelül 200 millió embert érintenek az erős szél, a havazás és a jég miatt kiadott figyelmeztetések országszerte.

A nemzeti meteorológiai szolgálat szerint péntek lesz várhatóan a leghidegebb nap többek között Mississippi, Tennessee és Ohio államok egy részén.

Többek között New York, Kentucky, Észak-KCarolina, Nyugat-Virginia, Georgia és Oklahoma államokban rendeltek el vészhelyzetet - írja a BBC.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!