A tegnapi napon 100 zsáknyi, két kisteherautónyi szemetet szedtek össze a takarítók a budapesti EL-döntőre érkező szurkolók után.


Facebook-oldalán számolt be a Liszt Ferenc téren reggel óta tartó takarítási munkálatokról Soproni Tamás, Terézváros polgármestere.

– számolt be részletesen a munkálatokról a momentumos politikus.

Soproni megköszönte a munkát a köztisztasági cég munkatársainak, akik gyorsan és hatékonyan kezelték ezt a „katasztrófahelyzetet”, illetve azoknak a környékbeli lakóknak és vendéglátósoknak, akik segítettek a takarításban.

A tegnap történtekről Ésik Sándor, a Diétás Magyar Múzsa oldal főszerkesztője is megosztotta a véleményét, aki élő videójában arról beszélt, hogy miközben a kormány hatalmas pénzekért idehozta az EL-döntőt, a szurkolók utáni takarítást már az önkormányzatnak kell elvégeznie, amelytől folyamatosan vonják el a bevételeket.

Ésik szerint ez nagyon sokat elmond a kormány Budapesthez való hozzáállásáról, és már a jövő évi kampányra előretekintve arról beszélt, hogy ezek után mégis az ellenzéki városvezetőkön fogják számon kérni a tisztaság hiányát a kormányközeli megmondóemberek.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, az Európa-liga döntőre érkező Sevilla-szurkolók gyakorlatilag teljesen elpusztították a terézvárosi Liszt Ferenc teret. A vandalizmusnak 4000 tő frissen ültetett virág is áldozatul esett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!