Hosszú Katinkát érte némi csalódás a hétvégén befejeződő magyar bajnokságon - egyik kedvenc számában, a 200 pillangón harmadik lett, így nem indulhat ebben az úszásnemben a nyári világbajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnoknő úgy fogalmazott, ez egy igazi pofon volt számára, de láthatóan nem keseredett el, mert hétfőn már Helsinkiben versenyzett és nyert 200 vegyesen, 200 háton és 800 gyorson.

Hosszú Katinka: Ezt a meccset Shane nyerte

A háromszoros olimpiai bajnok rendbe teszi az elmúlt másfél év pletykáit. Szerinte olyan emberre nehéz felnézni, aki nem tudja kontrollálni az indulatait. Nagyinterjú.

A finn fővárosban kedden folytatódott a verseny. Katinka közösségi oldalán számolt be az eredményekről, amely szerint ez a nap sem volt könnyebb számára.

Újabb négy versenyszámot teljesített és három arany, egy bronzéremmel zárt (400 vegyes - 4:48, 1. hely; 100 hát - 1:00,7, 1. hely; 200 pillangó - 2:13, 1. hely; és 200 mell - 2:31, 3. hely).

Nekem az segít a legjobban a nehéz napokon, hogy próbálok a jelenben lenni és nem arra gondolni, hogy mennyi minden van még hátra. Felkelni és meginni egy kávét könnyű, a többit csak utána, egyesével…

- írta Hosszú, aki akkor örökítette meg magát az öltözőben, amikor már a szokásos hosszú levezetés, jégkádazást követően tök egyedül maradt az uszodában. Így a versenyről, ahol két nap alatt hat arany mellett két bronzot nyert, utolsóként távozott. (nyitókép: Fotó: Cai fuliang / Imaginechina )


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!