Elmondta ugyanakkor azt is, hogy sportolói múltja segített a gyors regenerálódásban és formája visszanyerésében. Azt is elárulta, hogy több gyereket szeretne.


Nagyinterjút közölt a nyomtatott Nők Lapja Hosszú Katinkával. A világklasszis úszó rengeteget mesélt az anyaságról kislányáról, Kamíliáról.

Őszintén beszélt arról, hogy bár úgy gondolta, felkészült az anyaságra, a szülés után néhány héttel rádöbbent, hogy nem minden helyzetben tud 100 százalékig biztos döntést hozni.

„Lehet, hogy kívülről nézve határozottnak gondolnak, de belülről ez messze nem ilyen egyértelmű. Pláne Kamília esetében, akit egyelőre inkább ösztönből kezelek. Az első hónapban előfordult olyan, hogy Mátéval [Katinka férje – a szerk.] ketten kétségbeesetten néztük egymást, nekem potyogtak a könnyeim, mert fogalmunk sem volt, mit kellene csinálnunk, amikor Kamilla csak sír és sír, nem akarja abbahagyni, holott már mindent megpróbáltunk. Ennyire tehetetlennek talán még sosem éreztem magam. Amikor eleinte felsírt, egy perc után úgy éreztem, már egy órája bömböl szegény” – fogalmazott a sportoló. Hozzátette, hogy segítséget kért anyukájától, aki azt mondta neki: ez az aggodalom már élete végéig el fogja kísérni őt.

Katinka azt sem titkolta, hogy a szülés nagyon fájdalmas volt számára.

„Viszont a regenerációban segített a sportmúlt. Kamíliával harminc kilót híztam, az utolsó hetekben úgy néztem ki, mint egy Michelin-baba, de a szüléssel rögtön lement több mint a fele. Két napra rá már semmilyen fájdalmam, problémám nem akadt. Sportolóként izgalmas feladat lépésről lépésre visszatérni a szülés utáni állapotból, eleinte igazából a lelkemnek kellett az edzés és az úszás, és hogy egyre jobb formába kerüljek. Az az énidőm, amikor beugrom a vízbe Ilyenkor a kar- és lábtempó okozta ütemes csobogás, a víz alatt kifújt levegő zubogása, netán egy-egy medenceparti sípszó szűrődik be a világomba, maximálisan ki tudok kapcsolni” – tette hozzá.

Az úszóbajnok édesanya jövőbeli családi terveiről is beszélt:

– árulta el.

Férjéről úgy fogalmazott: „Férfias, magabiztos és brutálisan őszinte. Emiatt egyrészt nagyon sokakat vonz maga köré, mások pedig pont ezért találják bántónak a stílusát. És a mi kapcsolatunk alapja ez az őszinteség. Ez a legfontosabb.”

És az interjúban új önmeghatározást is adott magáról a Iron Ladyként is ismertté vált sportoló:

via Blikk

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!