A 200 méteres női vegyes úszás döntőjében két magyar szállt medencébe a budapesti Európa-bajnokságon. Az első ötven pillangó után Hosszú Katinka a 4., Sebestyén Dalma a 7. helyen fordult. 50 háton Hosszú feljött a második helyre, de mellen ismét lecsúszott a képzeletbeli dobogóról. A hajrában hiába próbált meg mindent, végül 2:10.12 perccel csak a harmadik lett. Sebestyén 2:12.42-vel a 7. helyen ért célba.

Kapcsolódó

Óriásit ment a 15 éves magyar úszó, ezüstérmes a 4x200-as gyorsváltó

Kapás Boglárka is kitett magáért, maga mögött tartotta a szám olimpiai- és négyszeres világbajnokát, Federica Pellegrinit.

Az aranyérmet ezúttal az izraeli Anastasia Gorbenko szerezte meg 2:09.99-es idővel, a második a brit Abbie Wood lett.

A 32 éves Hosszú így is történelmet írt, ugyanis 24. Eb-érmét nyerte, ezzel a svéd Sarah Sjöströmöt megelőzve minden idők legeredményesebb női úszójává lépett elő.

A futam után Hosszú azt mondta, elégedett az Európa-bajnokságon mutatott teljesítményével, főként annak fényében, hogy munkából jön, most nagyon jó helyen van, idézte az M4 Sportnak tett nyilatkozatát az MTI.

A Németh Nándor, Bohus Richárd, Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni összetételű kvartett 3:26.27 perces idővel az ötödik lett a 4×100 méteres vegyes gyorsváltók döntőjében.

A 2019-es világbajnokságon hetedik Telegdy Ádám fő számában egyéni legjobbját (1:56.34) megjavítva, 1:56.17 perces idővel a harmadik helyen jutott a szombati fináléba. A döntőben szinte végig az ötödik helyen haladt és ugyan megpróbált hajrázni, némiképp elfáradt, így nem tudott beleszólni az éremcsatába. Az aranyérem az orosz Jevgenyij Rilov nyakába került.

Milák Kristóf a legjobb, Szabó Szebasztián pedig a hatodik idővel jutott döntőbe 100 pillangón. Milák az előfutamban csak beállította az Európa-bajnoki csúcsot, az elődöntőben viszont annak ellenére is megjavította két századmásodperccel, hogy borzalmasan jött ki neki a fal a végén. Érdekesség, hogy a Honvéd 21 éves klasszisa ugyanebben a medencében a 2017-es világbajnokságon ugyanezzel az időeredménnyel (50.62 másodperc) lett második.

Mindkétszer nagyon rosszul jött ki a fal, bízom benne, hogy össze fognak jönni majd a technikai dolgok a döntőben és akkor sokkal jobb időt tudok majd menni

- nyilatkozta az M4 Sportnak. Szabó 51.45-öt úszott és lett összesítésben hatodik.

Női 200 méter háton Burián Katalin délelőtti idejéhez (2:09.54 perc) képest több mint fél másodpercet javult, így 2:08.89-cal összesítésben a harmadik, Szabó-Feltóthy Eszter pedig az előfutamban úszott teljesítményénél (2:09.72) valamivel lassabb, 2:09.97 perces idővel hatodikként került a fináléba.

Sztankovics Anna 50 méter mellen egy századdal megjavította országos csúcsát, de 31.05-ös idejével a 13. lett.

Egy visszalépésnek köszönhetően Bordás Beatrix rajtkőre állhatott női 50 méter pillangón az elődöntőben, 26.69 másodperces ideje négy századdal volt rosszabb a délelőttitől, ezzel 16. lett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!