Hosszú Katinka aranyérmes, Mihályvári-Farkas Viktória ezüstérmes lett 400 vegyesen a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

Hosszú már pillangón élre állt, majd féltávnál 52 századdal vezetett a brit Aimee Willmott előtt. Mellen Hosszú növelte az előnyét, amely az utolsó száz méter előtt majdnem másfél másodperc volt. Gyorsan már nem lehetett megfogni Hosszút, aki 4:34.76 perces idővel győzött, amit ő biztató eredménynek nevezett.

És ami még emlékezetesebbé teszi az Eb első döntőjét, hogy a 17 éves Mihályvári-Farkas első világversenyén holtversenyben második lett Willmott-tal 4:36.81 perces egyéni csúccsal.

Hosszú 2012, 2014 és 2016 után negyedszer lett Európa legjobbja 400 vegyesen, összességében pedig 15. aranyát nyerte az Eb-ken, amivel a verseny történetének legeredményesebb magyar úszójává lépett elő, megelőzve Cseh Lászlót, aki 14 elsőséggel büszkélkedhet.

A hétfői finálékban még a férfi és a női 4×100 méteres gyorsváltó volt érdekelt, előbbiben a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Milák Kristóf összeállítású kvartett 3:12.50 perccel negyedik lett, míg a Gyurinovics Fanni, Ugrai Panna, Senánszky Petra, Verrasztó Evelyn összetételű négyes nyolcaddikként zárt 3:42.31-gyel.

Az elődöntős magyarok közül háromból két versenyző is egyéni csúcsot úszott, de egyikük sem jutott a fináléba: női 50 méter gyorson a búvárúszásban többszörös világ- és Európa-bajnok Senánszky délelőtti, olimpiai B szintet, így vélhetően tokiói indulást érő 24.99 másodperces egyéni csúcsából további két századot faragott, amivel a 13. helyen zárt. Bohus Richárd 50 méter háton 25.19-cel a 11. helyen végzett.

Sebestyén Dalma 100 méter pillangón 58.85 másodperccel tovább javította az előfutamban úszott, ugyancsak olimpiai B szintes 59.10-es idejét, ami futamában a hetedik, összesítésben pedig a 13. helyre volt elegendő.

A Duna Arénában megszületett az első világcsúcs is, az orosz Kliment Kolesznyikov 50 méter háton hét századot faragott a 2018-as glasgow-i Európa-bajnokságon úszott 24.00-s rekordjából.

A magyarok öt éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott.

Kapcsolódó

Olyan számban nyerte első Eb-érmet a szinkronúszó-válogatott, amelyben csak három csapat indult

A csapatkapitány szerint a harmadik helyük értékét igazából a pontszám adja.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Kérjük, tartsanak minél többen velünk, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni. Fizessenek elő, olvassanak, kövessenek minket, vitatkozzanak velünk, adjanak ötleteket. Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!