Sokkoló képeket tett közzé a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a szerdai, M0-s autóúton történt kamionbalesetről. A Budapest és Alsónémedi között történt karambolban az egyik jármű felborult, vezetője a fülkébe szorult és életét vesztette.


„Ennél sokkolóbbat ma nem látsz. Pedig nincs rajta semmilyen hatásvadász részlet, egyszerűen ez az a küzdelem, amelyet a tűzoltók azért folytattak, hogy hozzáférjenek a sofőrhöz... Nem tudtak időben érkezni, mert ahhoz akkor már a baleset előtt ott kellett volna lenniük. De erre még ők sem képesek…” – ezekkel a gondolatokkal vezette be legfrissebb Facebook-posztját a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Három kamion ütközött össze szerdán délután az M0-s autóút 29-es kilométerszelvényénél, Budapest és Alsónémedi között. A karambol következtében az egyik jármű felborult, vezetője a fülkébe szorult és életét vesztette. A fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével emelték ki az áldozatot. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyszínen készült képeiből kiderül: a tűzoltók valóban ember feletti munkát végeztek azért, hogy megmentsék a szerencsétlenül járt sofőrt. A férfit végül sikerült kiszabadítani a fülke fogságából, de az életét már nem tudták megmenteni a kiérkező mentősök.

Ezzel együtt szerdán összesen 4 halálos baleset és 2 tragikus tűzeset történt. Zalabaksánál és Taksonynál ugyancsak baleset, Hernádon pedig vonatgázolás követelt emberéletet. Kallósdon és Miskolc külterületén lakástűzben haltak meg az ott élők.

BM Országos Katasztrófavédelem (@katasztrofavedelem_hivatalos) által megosztott bejegyzés


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!