A férfit eltűnése után bő két héttel találták meg, és a belső szervei ekkorra már teljesen feloldódtak. Ez normális esetben több hónap alatt történik meg.


Teljesen mumifikálódott férfit találtak mindössze 16 nappal azután, hogy utoljára látták élve – a nyomozók értetlenül állnak a dolog előtt - írta az Unilad.

Szeptember 3-án a bulgáriai Szófiában a hatóságok egy férfi holttestére bukkantak egy vasútvonal mellett. A 34 éves férfit utoljára augusztus 18-án látták élve, de amikor megtalálták, a teste „teljesen mumifikálódott”, amit nem értettek a nyomozók.

A férfit pólóban, rövidnadrágban és zokniban találták meg - ezekben a ruhákban látták utoljára élve. A Cureus Journal of Medical Science szerint volt nála egy táska is, amelyben „személyes dolgok és egy üveg alkoholos ital volt”.

„Voltak olyan információk, hogy az elhunyt alkoholista volt. A holttestet mindenesetre boncolásra küldték a szófiai törvényszéki klinikára, ahol nem találtak traumás sérüléseket” - írta a Cureus.

A férfi halálának oka így egyelőre „ismeretlen” - bár a tudományos folyóirat szerint "nem zárható ki az alkoholmérgezés vagy az alkoholizmussal kapcsolatos szövődmények lehetősége".

A folyamat a folyóirat szerint jellemzően "több héttől hónapokig" tarthat, a kérdés az, hogy miként lehetséges, hogy a férfi mindössze 16 nap alatt teljesen mumifikálódott?

A lap szerint "bizonyos esetekben" a bomlási folyamat felgyorsulhat, de ez bizonyos tényezőktől függ, például "száraz levegőtől, jó szellőzéstől, napsugárzástól és magas hőmérséklettől".

- teszi hozzá a lap.

A férfi esetében a 16 nap alatt mért értékek "közel álltak a bomláshoz közeli értékekhez", ráadásul azt feltételezik, hogy a vonatok mozgása, mivel egy vasútvonal mellett találták meg, további „állandó légmozgást” idézhetett elő, ami tovább segíthetett a bomlásban.

A folyóirat megállapítja, hogy a 34 éves férfi korai mumifikálódása „rendkívül ritka esemény” a szakirodalomban

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!