Ezt azután közölte a tárca, hogy Ukrajnába tartó katonai gépeket videózhattak le a győri reptéren.


Reagált a Honvédelmi Minisztérium arra a hírre, miszerint Ukrajnába tartó katonai gépeket videózhattak le a győri reptéren. Ez azért érdekes, mert a minisztérium korábban többször is kijelentette, nem engedélyezték az Ukrajnának szánt helikopterek áthaladását a magyar légtéren.

Az Átlátszó számolt be róla csütörtökön, hogy a győri reptéren keresztül szállíthattak francia katonai helikoptereket az ukrán határőrségnek. Az oknyomozó portál figyelmét egy olvasó hívta fel arra, hogy az Időkép.hu portálon látható webkamerás felvételek tanúsága szerint három, H125M Fennec típusú, az Ukrán Állami Határőrszolgálat felségjelzéseit viselő könnyű katonai helikopter érkezett február 13-án a Győr-Pér repülőtérre, majd mintegy 10 órás várakozás és karbantartás után ismeretlen helyre repülnek tovább.

A Honvédelmi Minisztérium a 444.hu kérdésére azt közölte: „hazánk nem engedett át Ukrajna felé helikoptereket”.

- írták.

Ez alapján ha Ukrajnának átadott nyugati katonai jármű bukkan fel Magyarországon, az csak úgy lehetséges, ha nem közvetlenül Ukrajnába megy tovább - jegyzi meg a lap.

A tárca azt is közölte, hogy „Magyarország álláspontja nem változott: a kormány továbbra is a béke pártján áll. A háborúnak csak az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalások vethetnek véget”.

Arra a kérdésre nem válaszoltak, hogy a helikopterügynek köze lehet-e ahhoz, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kedden indoklás nélkül felmentette a Magyar Honvédség parancsnokát, ezt pedig éppen csütörtökön jelentette be a Honvédelmi Minisztérium.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!