Renner Erika hiába küldött két hónapja levelet a megfelelő helyre, válaszra sem méltatták a hatóságok. Bene Krisztián a jó magaviselete mellett hét és fél év után szabadulhat, amelyből ráadásul lejön az előzetesben letöltött 19 hónapja.


Hamarosan, néhány hónap múlva szabadulhat a börtönből a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián, aki a volt párjára tíz éve maró folyadékot öntött – értesült a Blikk.

"Más európai uniós országokban a sértettet az elkövető szabadulásáról időben tájékoztatják, illetve egy védelmi határozatot is küldenek, amiben részletezik, hogy ha megjelenne, hova kell fordulni és mit tehet az ember. Magyarországon viszont nekem kell mindennek utánamennem.

– mondta el a Blikknek Renner Erika, akinek így egyelőre semmilyen hivatalos információja nincs arról, hogy pontosan mikor szabadulhat a börtönből támadója.

Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő korábban szakított vele. Megkötözte, elkábította, majd maró lúgot locsolt a nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték, továbbá örökre eltiltották a hivatásától. A 25 milliós kártérítés megfizetésére is kötelezett férfi a jó magaviselete mellett hét és fél év után szabadulhat, amelyből lejön az előzetesben letöltött 19 hónapja.

- mondta Renner Erika.

Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, a férjének, Balogh Attilának a mai napig is bíróságra kell járnia. Múlt pénteken döntöttek volna ugyanis annak a férfinak a sorsáról, aki egy Bene ügyvédjének 2017-ben küldött levélben hamisan megvádolta őt azzal, hogy valójában ő rendelte meg tőle a lúgos támadást, ám a névváltoztatáson átesett, börtönviselt N. Gyula ezúttal sem jelent meg a bíróságon, így továbbra sem történhetett meg az ítélethozatal. Immár hetedszer maradt el a hamis vád miatt indult eljárás tárgyalása. N. Gyula legtöbbször betegségre hivatkozva mentette ki magát, de olyan is előfordult már, hogy azzal védekezett, a tárgyalásra menet megtámadták.

"Szörnyű, hogy ennyire húzódik az ügy, de a bíróságnak nem áll olyan adat a rendelkezésére, ami miatt a rosszhiszeműséget kellene feltételezni annak kapcsán, hogy a vádlott nem jelent meg a tárgyalásokon" - magyarázta dr. Németh Leona bíró.

Az egykori rendőr alezredes korábban hivatalos személy által elkövetett vesztegetés, hamis vád, önbíráskodás, könnyű testi sértés, kábítószerrel való visszaélés, zsarolás, kiskorú veszélyeztetése és közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak miatt is volt már büntetve.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!