Holtan találták otthonában Agnes Tiropot, a 10 kilométeres futás női világrekorderét.

A 25 éves hosszútávfutó holttestét Iten nyugati részén lévő otthonában találták meg, a városnak ez a része kedvelt zóna sok atléta edzőtáborához. A kenyai rendőrség nyomozást indított, Tirop otthona jelenleg bűnügyi helyszínnek számít, halálának oka eddig ismeretlen, de a Metro szerint késszúrástól veszítette el életét. A rendőrség férjét gyanúsítja a történtek miatt.

Tirop kétszer szerzett világbajnoki bronzérmet 10.000 méteren, de legnagyobb eredményének az számít, hogy szeptemberben 30 perc és egy másodperc alatt futott le 10 kilométert. Ezzel 28 másodperccel javította meg a 2002-ben felállított csúcsot.

Finishing the weekend on a high ????????
Agnes Jebet Tirop ???????? smashes the women's 10k world record (for a women-only race) in a time of 30:01 at the #adizero Road to Records event!
Kongole ????????#TeamKenya#YouAreTheReason pic.twitter.com/zv4LtoUNF2

- TeamKenya (@OlympicsKe) September 12, 2021

Tirop a nyári olimpián negyedik helyen zárt a női 5000 méteres versenyszámban, de az etióp Gudaf Tsegay mögött csak 75 századmásodperccel maradt le.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!