Tizedik alkalommal rendezik meg a Fiatal Vállalkozók Hetét november 13. és 17. között. A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének rendezvényén első kézből kapnak életre szóló motivációt a fiatalok.

Szó lesz arról, milyen lehetőségei vannak ma a fiatal generációnak sikeres életet felépíteni, de kiderül az is, hogy miként válhat valakiből elismert vállalkozó, és hogyan lehet pénzt keresni az iskola mellett.

Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke szerint a fiataloknak már reális esélyük van megvalósítani az álmaikat.

Ma már országszerte elismerik a fiatal vállalkozókat, a FIVOSZ-nak köszönhetően európai szinten is megjelent az ifjúsági vállalkozásfejlesztés. Vissza nem térítendő támogatásokat vehetünk igénybe, ami kiváló alapja lehet egy sikertörténetnek

- fogalmazott.

m3

Kovács Patrik

Mint mondta, a Fiatal Vállalkozók Hete az a rendezvény, ahol életre szóló barátságok születnek, az előadók pedig őszintén és kendőzetlenül beszélnek a pályafutásukról, karrierjükről, kudarcaikról és fordulópontjaikról. Biztos, hogy a résztvevők ezen a héten igazi példaképekre találnak.

Az esemény zárónapján előadást tart majd Kósa Erika, akit Magyarország egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb üzletasszonyaként jegyeznek.

Ő egy igazi kapcsolatépítő mester, aki a nők számára korábban elérhetetlennek tűnő magasságokban jutott úgy, hogy ugyanide repítette vele szövetkező partnereit és cégeit. Vallja, hogy pont ugyanaz kell most is a sikerhez, mint egy évtizeddel ezelőtt: világos célok, nagyon sok munka és kitartás.

"A sikerhez vezethet alkalmazotti lét és vállalkozói életforma is, azt kell eldönteni, kinek melyikhez van affinitása. A vállalkozás általában nagyobb kockázattal és potenciálisan nagyobb eredménnyel járhat, de csak annak való, aki szereti a kihívásokat és van elég kitartása ahhoz, hogy megvalósítsa elképzeléseit" - magyarázta.

Szerinte a FIVOSZ egyik legfőbb értéke, hogy a fiatalok más, hasonlóan tehetséges és ambiciózus fiatal vállalkozókkal találkozhatnak, akik ugyanazokkal a problémákkal küzdenek.

"Az, hogy ezekről beszélgethetnek, hogy akár üzleti kapcsolatokat köthetnek, és sikeres, példaként szolgáló emberek előadásait hallgathatják, segíthet nekik a karrierjükben. Néha egy elakadásnál csak annyi kell, hogy valaki, aki már volt hasonló helyzetben, meghallgassa őket, és tanácsot adjon"

- mondta Kósa Erika, aki a Vállalkozz Határok Nélkül napon arról is beszél majd, hogyan lehet sikerre vezető összhangot teremteni a magánélet és a munkahely, a család és az üzlet szakadatlan kihívásai között.

De nem ő lesz az egyetlen milliárdos, akitől tanulni lehet.

Palásti József, a Fornetti alapítója az Üzlet és Karrier napján adja majd át az általa legfontosabbnak vélt vállalkozási tippeket. Elmeséli az általa alapított cég sikerének történetét, hogy miként fejlesztette franchise-rendszerré látványpékség-hálózatát, és hogy miért nem költ soha felesleges dolgokra az üzleti életben sem.

m2

A Digitális E-Volúció napján az előadók közt találjuk Futó Pétert, a Futureal-cégcsoport alapító-társtulajdonosát. Az elméleti matematikusként kandidátusi fokozattal is rendelkező üzletember hazánk egyik leggazdagabb ingatlanmilliárdosa, pedig a hetvenes években, egyetemi hallgató korában még Moszkviccsal szállította ki a cukorkát kisiparos apja szuterénben berendezett műhelyéből a boltokba.

Lakatos Péteré lesz majd egy előadás erejéig a főszerep a hétfői Budapesti Vállalkozók napján. Az évi több tízmilliárdos bevételt termelő Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója körbejárja azt is, miért fontos, hogy valaki teljességgel azonosulni tudjon a cégével.

Kulcsár Tibor, a Ferrari klub alelnöke, a Kulcs-Soft alapítója teherautósofőrből lett milliárdos, a Fiatal Vállalkozók Hetén pedig minden részletet elmond sikerének titkáról. Bővebben kifejti majd azt is, miért érzi különösen nagy gátnak, hogy a fiatalok túlságosan jól élnek, és már az sem motiválja őket, hogy egy jó étteremben egyenek.

A neves előadók sora pedig ezzel közel sem ért véget:

színpadra áll Kasza Tibor, a közösségi média koronázatlan magyar királya, Béres Alexandra, hazánk egyik legnépszerűbb fitneszedzője, illetve Besenyei Péter Európa- és világbajnok műrepülő is.

Ők talán még könnyebben vették volna az akadályokat, ha pályájuk kezdetén mentor segítette volna őket.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!