Az energiahatékonyság ma már nem egy valóságtól elrugaszkodott ötlet: ami a bolygónak megkönnyebbülés, az egy vállalkozás számára a működési költségek alacsonyan tartását jelentheti. Okos előkészítéssel és némi odafigyeléssel könnyen energiahatékonnyá - tehát felelősen működővé és olcsóbbá - tehetünk egy irodát, egy virágkötő szalont vagy akár egy pékséget is.


Részben éppen a támogatási konstrukciók miatt, Magyarországon már az üzleti szektorban is egyre elterjedtebb a megújuló energiaforrások használata. Egy átlagos napelem teljesítményétől függően már biztonságosan elláthat például egy virágkötő műhelyet vagy egy kisebb irodát. A napenergia hatékony felhasználása az is, amikor egy telephely, iroda vagy üzlet a lehető legnagyobb mértékben a napfény beengedésével oldja meg a terek világítását.

A legpazarlóbb energianyelők a nyílászárók és falak lehetnek, megfelelő hőszigetelés nélkül rengeteg hőt engedhetünk ki az utcára. Magyarországon az épületek, házak hőveszteségének csaknem 30 százaléka a falakon át távozik, korszerű szigeteléssel viszont akár 60-65 százalékkal is csökkenthető az energiafelhasználás. A szigetelés nyáron is dolgozik, ilyenkor a legmelegebb napokon akár 5-7 fokkal is csökkenthető a belső hőmérséklet. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk a falak és a nyílászárók állapotával: egy hőkamerás vizsgálat után világosan látszani fog, hol szökik a hő az épületből. A pontos diagnózis után már olcsó eszközökkel, például hőtükrös fólia felszerelésével is rengeteg pénzt és energiát lehet megspórolni.

Hasonló a helyzet a hétköznapi tudatossággal is: fontos, hogy vállalkozásunk dolgozói tisztában legyenek a hűtési és fűtési rendszer működésével és a munkahelyen evidenciává váljon az energiatakarékos szemlélet. Ilyen egyszerű szokás lehet az ablakok zárva tartása nyáron, amikor a klíma is üzemel, vagy a termosztát 20-22 fokra állítása télen.

Az E.ON minden vállalkozás számára egyedi igényekre szabott ajánlatot készít a gázfogyasztásra vonatkozóan. A ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatkéréshez első lépésben elegendő megadni csupán azt, hogy mennyi gázt fogyaszt egy vállalkozás. Ráadásul a szolgáltatóváltáshoz szükséges adminisztrációt is átvállalja a cég. Új üzleti ügyfeleinek az E.ON országszerte saját kapcsolattartót biztosít, ami jelentősen megkönnyíti az ügyintézést. Látogasson el az E.ON oldalára és kérjen ajánlatot!

Érdeklődik a napelemes rendszerek iránt?

  • A piacon kiemelkedő módon az E.ON Solar akár 20 év garanciát ad a felszerelt, kizárólag prémium kategóriás napelemekre és inverterekre.
  • Teljes körű ügyintézést és telepítést vállalunk, így Ön egy kulcsrakész rendszert kap.
  • Az E.ON Solar rendszer kiépítése gyors és biztonságos, anélkül, hogy a tetőszerkezet károsodást szenvedne.
  • Többféle fizetési konstrukció közül választhat!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjen ingyenes konzultációt weboldalunkon: eon.hu/uzletisolar

Kiemelt kép: E.ON


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!