A 34 éves sportoló szó szerint összeesett a fáradtságtól, ahogy a csapata közleményben fogalmazott, a hőguta áldozataként végezte, így a verseny orvosi személyzetének kellett segítenie.

Kapcsolódó

Bukott, majd egy segítő öklének hajtott a szerencsétlen Tour-versenyző

Thibaut Pinot-nak borzasztó napja volt.

"Elővigyázatosságból ezután a Thonon-les-Bains-i kórházba szállították további vizsgálatokra, de az első hírek meglehetősen megnyugtatóak" - írta csapata.

Valamivel több mint egy órával később maga Vuillermoz is megerősítve, hogy az eset nem túl komoly, ráadásul jó hír, hogy a mentőautóban covidtesztet is végeztek rajta, ami negatív lett.

Ezek után a Tour hétfői szabadnapján a TotalEnergies bejelentette, versenyzője visszalép a folytatástól, a hírek szerint magas láza és bőrfertőzése van, ami miatt még műtét is vár rá.

Alexis Vuillermoz ne prendre pas le départ de la 10e étape…???? Il souffre d'une infection cutanée, qui nécessite une intervention chirurgicale, et d'une forte fièvre.

On te souhaite un bon rétablissement Alexis. Reviens-nous vite en pleine forme ! ❤️ #TDF2022 pic.twitter.com/NZBkweRniN

- Team TotalEnergies (@TeamTotalEnrg) July 11, 2022

Sérülés miatt visszalépett a tavalyi 4. helyezett ausztrál Ben O'Connor is. Csapata, az AG2R-Citroen a hétfői szünnapon jelentette be, hogy O'Connor még a második szakaszon elszenvedett bukása óta fájdalmakkal versenyzett, de most már kénytelen feladni a viadalt, így nem lesz ott a keddi folytatáson, a tizedik etapon.

O'Connor az összetett 86. helyén állt, közel 50 perc hátránnyal az éllovas és egyben címvédő szlovén Tadej Pogacar mögött.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!