Főleg a hegyekben lesz esély a hóesésre, de éjjel szinte mindenhol mínuszok lesznek, és nappal sem várható 5-7 foknál melegebb.


Hamarosan ténylegesen is beköszönt a tél, ugyanis hóesés és hózápor várható hétvégén az ország több pontján is.

Országszerte fagyos volt a reggel, deresedett a táj, írja az Időkép, Nyírábrányban mérték a leghidegebbet, ott -5,7 fokig hűlt le a levegő, de emellett országszerte fagy volt.

Csütörtök reggel még sokfelé volt fátyolfelhős az ég, de délután már gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, északon, északkeleten helyenként megerősödik. A reggeli fagyos időt követően délután 3-9 fok valószínű.

Pénteken sok felhő lesz felettünk, de rövid napos időszakok előfordulhatnak. Egy hidegfront hatására elszórtan eső, záporok, a hegyekben havas eső, havazás, hózáporok alakulhatnak ki. A nyugati, északnyugati szél a déli tájak kivételével többfelé megerősödhet. Hajnalban -3, +3, napközben 5-12 fokot mérhetünk.

Szombaton többnyire napos időre készülhetünk elszórt záporokkal, helyenként kisebb havazással, hózáporokkal. Többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. Hajnalban -6, +3, kora délután 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap több helyen ismét hózáporokra, kisebb havazásra van kilátás a változóan felhős-napos időben. Az északnyugati szél sok helyen erős marad. Kifejezetten hideg lesz napközben, mindössze 0, +5 fok valószínű. Hétfőn északkeleten számíthatunk több napsütésre, helyenként gyenge eső, havas eső, havazás alakulhat ki. Néhol még élénk lehet a légmozgás. A csúcshőmérséklet 1-5 fok között alakulhat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!