Egy olasz lány a frászt hozta a norvégokra a pekingi olimpia egyik biatlonedzésén, miután összeütközött a skandinávok egyik legnagyobb sztárjával, Tarjei Bővel.

Kapcsolódó

Horrorbaleset szakította félbe a snowboardosok edzését az olimpián

Húsz perc ápolás után, hordágyon vitték el a pályáról.

A 33 éves, olimpiai és 11-szeres világbajnok norvég elmondása szerint nagy sebességgel ereszkedett le a stadion felé, amikor a semmiből előkerülő Samuela Comola az útjába került.

Hirtelen megláttam egy kék törpöt. Átjött a pályán, én pedig elcsaptam.

Rosszabb is lehetett volna. Olyan gyorsan történt, hogy gondolkodni sem tudtam. Kicsit fáj a nyakam és a hátam, de jó masszőreink vannak, szóval nem lesz baj" - mondta Bö, aki jobban aggódott a fegyvere miatt, amely megsérült a balesetben.

"Este megpróbáljuk megragasztani" - tette hozzá.

Kapcsolódó

Fenntarthatóság? Sivatag mellett, műhavon rendezik a téli olimpiát

Már az odaítéléskor tudni lehetett, hogy nem lesz természetes hó.

Elismerte, hogy az eset miatt nagyon felhúzta magát.

Azt hiszem, néhány sértő szó is elhagyta a szám norvégul és angolul egyaránt. Nem én vagyok a világ legnagyobb embere, de mégiscsak 77 kiló zúdult az olasz kislányra. Remélem, jól van, még ha az ő hibája is volt.

A válogatott menedzsere, Per Arne Botnan úgy véli, hogy változtatásokat kell végrehajtani a csangcsiakoui edzéseken, nehogy ez még egyszer megtörténhessen.

Eddig nem lehet azt mondani, hogy a Bö fivérek olimpiája lenne, a fiatalabb testvér, a szintén olimpiai és világbajnok Johannes Thingnes kontakt személyként éppen karanténban van, mert egy Pekingbe tartó járaton egy koronavírus-fertőzöttel utazott együtt.

"Valóban nem a mi olimpiánk, de éremről még nem maradtunk le. Majd szombaton minden kiderül" - mondta pozitívan Tarjei Bö utalva arra, hogy öccse, Marte Olsbu Röiseland és Tiril Eckhof társaként a vegyes váltóban kezd.

Abban a számban, amelyben ugyanezen összeállításban, 2020-ban, Antholzban világbajnok lett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!