Felbukkant egy fénykép, amelyen egy emberméretűnek tűnő denevér látható a Fülöp-szigeteken. Most annak a mondatnak kellene következnie, hogy az egész fake. De nem az!

Itt van ez a kép, rajta egy denevér, ami nagyon úgy néz ki, mintha akkora lenne, mint egy ember, és ez rohadtul félelmetes. Nagyon biztosan nem szeretnél vele találkozni egy sötét utcában, buli után hazafelé sétálva, ugye?

Oké, azért a fotós kicsit játszott a perspektívákkal, hogy a világ legnagyobb denevére inkább látszódjon két méter magasnak, mint kb. 70 centinek, amekkora a valóságban. De azért iszonyúan bátor volt, hogy ilyen közel mert menni hozzá. Ez a lény egyébként egy óriási aranykoronás repülő róka - fejjel lefelé lóg, ahogy általában szokott, egy ház melléképületében.

A képet @AlexJoestar622 osztotta meg a Twitteren, azt írta alá:

Szóval, hívjuk inkább gyerekméretű denevérnek, de a szárnyfesztávja azért eléri a másfél métert, a súlya ugyanakkor kb. egy kiló. Szegény állat erősen védett, mert az erdőirtásokkal veszélybe került az élőhelye.

Kizárólag a Fülöp-szigeteken él, eredetileg három alfaja létezett, de az egyik nemrég kihalt.

Szóval, ha mégis összefutnánk vele egy sikátorban, az első sokk után inkább szerencsésnek kellene éreznünk magunkat, amiért élőben láthatunk egy ilyen ritkaságot.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!