Több segélykérő üzenetet is megosztott a közösségi médiában, megmondta a pontos helyzetét, ezért időben megtalálták a barátai.


Továbbra is zajlik a túlélők utáni kutatás Törökországban és Szíriában a hét eleji földrengések után.

- írja a The Guardian.

Egy isztambuli diák, Boran Kubat éppen a családját látogatta meg Malatyában, az ország keleti részén, amikor megtörtént a katasztrófa. Ekkor még az egész család aludt - írja az UNILAD.

Ő kizuhant az ágyából, és az édesanyja is mellé esett. Ezután fogta a telefonját, és feltöltött egy videót a WhatsAppra.

- mondta a pontos címével együtt.

Ezután több barátját is felhívta, illetve a közösségi médiában is több részletet megosztott a helyzetéről, amíg ki nem mentették.

Sultan Mahvettin (@sultan_mahvettin) által megosztott bejegyzés

Ugyan a mentőegységek is fogadták a hívását, a barátai előbb odaértek, és egy kalapács segítségével szabadították ki őket, miközben Boran folyamatosan kommunikált velük. Édesanyjával összesen hat órát töltöttek a romok alatt.

elsősorban az éjszakai, fagypont alatti hőmérsékletek, valamint a víz- és élelemhiány miatt. Ennek ellenére még mindig történnek csodával határos esetek: Hatayban egy kétéves fiút sikerült kimenteni a romok alól, aki 79 órát töltött egy épület alá rekedve - számolt be róla a Reuters.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!