Mohos Zsófia Görbeország projektje kapta a legtöbb szavazatot, de díjazták A besúgót is.

Kilencedik alkalommal adták át szerda este a Highlights of Hungary díjait. A non-profit kezdeményezés célja, hogy évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket.

A jelölteket a Highlights nagykövetei választják ki, mindegyikük ötöt javasol. Idén Bonta Gáspár, 360 Design Budapest programigazgatója, Borbás Marcsi, a Gasztroangyal című műsor készítője, Lobenwein Norbert kulturális szervező, Mádai Vivien, az Elle Magazin főszerkesztője, Nagy Viktor, válogatott vízilabdázó, Pál István Szalonna népzenész, Partos Bence pszichológus, Rókusfalvy Pál a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, illetve lánya, Rókusfalvy Lilli műsorvezető és Trellay Levente, a Telep és a Telep Galéria alapítója jelöltjei versenyeztek.

Mivel kategóriák nincsenek meghatározva, ezért a mezőny is igen színes volt. Ott voltak például A besúgó című sorozat készítői, mellettük pedig táncegyüttesek, zenészek, sportcsapatok és civilszervezetek is versenyeztek. Köztük két fődíjat osztanak ki: az egyiket a Highlights of Hungary nagykövetei, a másikat pedig a közönség szavazatai alapján ítélték oda.

A Highlights of Hungary nagyköveteinek kedvenc története pedig idén Berend Ferenc no-till gazdasága lett. Berend egy Pusztakovácsi székhelyű talajmegújító mezőgazdasággal foglalkozó családi kft. vezetője.

A Matthias Corvinus Collegium különdíját A Besúgónak ítélték oda, az Index különdíját a LEGO Oroszlán Projekt kapta, az EXIM Fenntarthatósági és a KPMG ESG különdíját a WeHEAT System nyerte el, a Képmás Magazin különdíját a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vehette át, a Mindennapi elismerés különdíja pedig Sikentáncz Szilvesztert illette.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!