Viharos széllel érkezik majd a téli hideg szombat este.


Viharos széllel érkező hidegbetörés várható - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon pénteken.

Az előrejelzésük szerint mediterrán ciklonok vonulnak át az ország felett és okoznak kiadós esőzést, de

A szombat délután érkező ciklon ugyanis ahogy északkelet felé helyeződik, úgy "lerántja" a hazánktól északnyugatra felgyülemlett hideg, sarkvidéki eredetű légtömeget, amely egyre jobban elárasztja a Kárpát-medencét - írták.

A hideg levegő beáramlásával az esőt szombat késő estétől, vasárnap hajnaltól egyre nagyobb területen havas eső, havazás váltja fel, ám ezzel párhuzamosan nyugat felől fokozatosan szűnik a csapadék.

AZ OMSZ szerint azonban továbbra is van némi bizonytalanság abban, hogy a csapadék, illetve a hideg levegő mekkora területen lesz átfedésben, azaz mekkora területen tud legalább átmeneti hótakaró kialakulni.

Azt is írták, hogy

Az OMSZ az erős szél miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki öt megyére vasárnapra. A bezúduló sarkvidéki levegő Magyarországra is meghozza a keményebb éjszakai fagyokat, de az OMSZ előrejelzése szerint várhatóan a nappalok is 0 fok környékén alakulnak majd.

Azt si hozzátették, hogy a korábbi napok előrejelzéseihez képest A jövő hét közepétől csökkent a jelentős enyhülés esélye, a csapadék valószínűsége viszont emelkedett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!