Ésik Sándor kemény szavakkal üzent Orbán Viktornak is: „azt hiszi, hogy nem tudjuk, hogy ezt a kegyelmi kérvényt Felcsúton adták parancsba? Miniszterelnök úr ezt ön cseszte el”.

Mi is beszámoltunk róla, hogy tüntetést szervezett a Momentum a Sándor-palotához, hogy tiltakozzanak a köztárasági elnök kegyelmi döntése miatt. Novák Katalin ugyanis kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgató-helyettesének, aki bűnsegédként vett részt pedofil bűncselekményekben.

A demonstráción felszólt Ésik Sándor, a Diétás Magyar Múzsa szerzője is. Szerinte a magyar állam felel a gyerekotthonokban nevelkedőkért, de a bicskei otthonban lakókat magukra hagyta. Nem léptek fel azonnal az abúzusok ellen, és emiatt egy gyerek meghalt. Így az intézet egykori vezetőinek a lelkén szárad a gyermek halála.

Úgy vélte, hogy a bírósági ítélet fordulatot hozhatott volna, mert üzenhetett volna a pedofilnak, hogy lebuksz és börtönbe kerülsz. Az áldozatnak pedig azt, hogy álljon ki magáért, bízzon abban, hogy igazságot szolgáltatnak neki.

De a kegyelem ezt lerombolta. Hozzátette: ezzel nem csak az áldozatok kapták meg az üzenetet, hanem a bírák, rendőrök is, hogy lehet nyomozni, de ha havert fognak el, akkor úgyis megkegyelmeznek majd neki - írja a 444.hu beszámolója.

Beszélt arról is, hogy ezt a döntést anyák - Novák Katalin és Varga Judit - hozták meg, akik azt követően hazamentek és belenéztek a gyerekeik szemébe. Ahogy korábban a bántalmazott gyerekek néztek az igazgató szemébe, hogy ne tessék engem bántani, de mégis megerőszakolták őket.

Ésik Sándor kiemelte, a magyar állam a saját gyerekeit árulja el:

- mondta. Majd arról beszélt, hogy Orbán Viktor ugyan egy alkotmánymódosítással oldaná meg a dolgot, de Ésik szerint azt nem kell beleírni, hogy nem bocsátunk meg a gyerekek ellen bűncselekményt elkövetőknek, mert azt minden jóérzésű ember tudja.

"Két olyat embert sikerült kinevezni, akinek nem világos, hogy a pedofil bűnsegédének nem adunk kegyelmet?" - tette hozzá. Szerinte "azt hiszi, hogy nem tudjuk, hogy ezt a kegyelmi kérvényt Felcsúton adták parancsba? Miniszterelnök úr ezt ön cseszte el" - mondta. A felszólaló szerint a kormányfő a saját becsületét nem tudja beleírni az alaptörvénybe, mert nincs.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!