Mielőtt rátérnénk a konkrét játékmenetre, és a 21 év után végrehajtott változtatásokra, érdemes tudni, hogy a Resident Evil 3 lényegében az első rész közvetlen folytatása, hiszen a két irányítható karakter egyike a Resident Evilben megismert Jill Valentine, de a történet kötődik a Resident Evil 2-höz is. A helyszín most is Raccoon City, a zombifertőzés kezdetekor, de a sztori a második rész cselekménye előtt indul, egy darabig azzal párhuzamosan fut, a finálé pedig egy nappal az RE2 eseményei után játszódik.

A feladatunk élve elhagyni a halálra ítélt várost, ami az Umbrella Corporation által elszabadított vírus miatt zombiktól és ocsmány mutánsoktól hemzseg. A menekülésünk útjában persze rengeteg akadály áll, melyek közül a legdurvább egy elpusztíthatatlannak tűnő lény, ami folyton a főhősnő nyomában liheg.


Visszatért a horrorok királya, és jobb, mint valaha

Kipróbáltuk a Resident Evil 2 új verzióját: a látványt és az irányítást a modern korhoz igazították, a legfontosabb részeket pedig érintetlenek maradtak így a menekülés Raccoon Cityből jobb, mint valaha.

Az összképet ráadásul az sem szépíti, hogy a teljes sztori nagyjából 6-8 óra alatt kipörgethető, ami igencsak kevéskének hat a második részt követően. Szóval igazi klasszikus biztos nem lesz ebből a feldolgozásból, de a kipróbálása ettől függetlenül melegen ajánlott, főleg azoknak, akiknek az életéből eddig kimaradt az eredeti, 1999-es változat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!