Napról napra nagyobb lyuk tátong az úton a XI. kerületi Barackmag utcában. A környéken zajló építkezés a tiltás ellenére sem állt le.


Annyit süllyedt a budai Barackmag utca és a járda egy hét alatt, hogy a felét le kellett zárni, írja az RTL.hu. A környéken zajló építkezést emiatt csütörtökön leállították, ám a tiltás ellenére másnap reggel a munka folytatódott. A készülő apartmanszállodát hamarosan át kellene adni, de jelentős csúszásban vannak.

A környékbeliek szerint a XI. kerületi út azért csúszott meg, mert az építkezésen támfal helyett csak egy vékony betonréteggel fedtek le egy veszélyes szakaszt. Az egyik szomszéd szerint amióta megindult a föld, minden este félve fekszenek le aludni. Az utcában él az Újbudai Védegylet elnöke is, aki szerint a tűzoltóság, a rendőrség és a kormányhivatal emberei is kimentek a helyszínre, de nem tartott sokáig az örömük.

„Most az történik, hogy egy építkezés, amit a kormányhivatal állított le, folyamatban van és továbbra is építenek” – mondta Bereczky Gábor.

A kormányhivatal az RTL megkeresésére közölte, hogy már hétfőn leállíttatták a kivitelezést. Csütörtökön egy ismételt ellenőrzésen kiderült, hogy a tiltás ellenére folyt a munka, amit a veszélyhelyzet megszüntetéséig felfüggesztettek. Hozzátették: a jövőben is folyamatos hatósági ellenőrzéseket fognak végezni a helyszínen.

A Barackmag utcáról készült riportot itt lehet megnézni:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!