Folyamatosan kokaintéglák sodródnak partra, - és már nem csak Franciaországban -, ám egyelőre senki nem tudja honnan kerültek a vízbe.

Az egész úgy három hete indult, amikor október 18-án egy, a szezonon kívül romantikusan elhagyatott vendéée-i óceánparti fürdőhelyen, Saint-Jean-de-Monts-ban sétálgató kiránduló tégla alakú, sok réteg fóliába csomagolt pakkot talált az Atlanti-óceán fövenyére sodródva.

Egy héttel később egy másik sétáló hasonló csomagot talált a pár kilométerre eső Saint-Hilaire-de-Riez mellett, hogy újabb jó hét múlva megint csak Saint-Jeannál botoljanak egy harmadik csomagba.

Mind a három egy-egy kiló szennyezésmentes, 83 százalékos tisztaságú kokaint tartalmazott a rendőrségi laborvizsgálatok tanúsága szerint - írja a 444.

hirdetés

A csomagokra a „Brillante” - csillogó - vagy a „Diamante” - gyémánt - feliratokat írták, ami a nyomozók szerint az anyag tisztaságára utal.

Hatalmas mennyiségű kábítószer kerülhetett a vízbe, ugyanis később kiderült, hogy szeptember elején több tucat ugyanilyen feliratot viselő, ugyanilyen tisztaságú kokaint tartalmazó pakkot sodort partra a Dorian nevű hurrikán Florida partjainál, az óceán szemközti oldalán, de már a francia partoknál délebbre is találtak több mint 200 csomagot.

Feltételezések szerint a drogszállítmány az amerikai partoknál süllyedt el a hurrikán miatt.