A többi európai országhoz hasonlóan Nagy Britannia is megkezdte a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályok lazítását, sokak szerint túl korán. Június 1-én például, a pedagógusok és a szülők tiltakozása ellenére újra kinyitottak az iskolák.


A Derbyben működő Arboretum általános iskolát rögtön az első napon újra be kellett zárni, mert a személyzet hét tagjának is pozitív lett a koronavírus-tesztje. A pedagógusokat és az iskolai dolgozókat azért tesztelték, mert az egyik tanárnál jelentkeztek a fertőzés tünetei - írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Az iskola fenntartójának közleménye szerint az összes fertőzöttnek enyhék a tünetei. Azokat a gyerekeket, szülőket, iskolai dolgozókat és tanárokat, akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel, arra kérték, hogy 14 napra vonuljanak karanténba. A tervek szerint az iskola egy hétig marad zárva, június 8-án pedig ismét elindul az oktatás.

Az iskolai nyári szünetet 2020-ban Angliában július 15. és szeptember 1., Skóciában június 15. és augusztus 19., Walesben július 21. és augusztus 28-ig, míg Észak-Írországban július 1. és augusztus 28. között tartják, a pontos dátumokat a helyi önkormányzatok határozzák meg.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!